USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Психологиня з Луцька порадила батькам, як поводитися з дітьми на карантині

16 Травня 2020 16:27
Практичний психолог Луцької загальноосвітньої школи №20 Наталія Пасальська відзначила, що вимушена ізоляція через спалах коронавірусу є неабияким випробуванням для дітей та їхніх батьків.

Про це йшлося під час програми телеканалу «Нова Волинь».

«Діти особливо потребують уваги у такий важкий період навчального року. І дітям, і батькам важко усвідомити, що карантин може тривати довго. Для цього потрібно адаптуватися. Треба вміти прийняти ситуацію, – розповіла вона. – Часто з’являється тривожний настрій. Тоді варто дотримуватися техніки дрібних кроків, узгоджувати їх із дітьми».

Наталія Пасальська порадила батькам створити новий розпорядок дня, знижувати тривогу дітей за допомогою висловлювання своїх почуттів, вислуховувати дитину, давати їй чесні відповіді, адже, наприклад, боятися чи сумувати – цілком нормально.

«Дітям не вистачає звичайної активності, що викликає напруження у всіх членів родини. 30 хвилин фізичних вправ на день підтримуватимуть фізичну активність. Відомо: коли працюють м’язи, розум відпочиває», – нагадала психологиня.

Та акцентувала, що діти часто віддзеркалюють емоції своїх батьків, тому останнім варто бути уважними до власних реакцій, потрібно спілкуватися та розважатися з дітьми.

«Робіть усе можливе, щоб захистити свою родину, – дотримуйтеся санітарно-гігієнічних вимог та будьте здорові», – наголосила Наталія Пасальська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus