USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Путівки в Буковель і портрети: у Луцьку нагородили дітей, які співали за мрію

3 Червня 2019 09:26
Фотокартини, дипломи, сувеніри, сертифікати на придбання музичних інструментів, путівки в Буковель, зйомки відеокліпів та екскурсії телестудією – 119 юним талантам із усієї Волині вручили нагороди за участь у конкурсі «Співай за мрію».

Відзначення усіх учасників і нагородження переможців відбулося на завершення гала-концерту на Театральному майдані в Луцьку 2 червня.

Організували співочий конкурс для здібних юних волинян Фонд Ігоря Палиці «Тільки Разом», ТРК «Аверс» і департамент культури Луцької міської ради.

Так, близько семи місяців школярі з усієї Волинської області демонстрували свої вміння в ефірі телеканалу. Загалом до конкурсу долучилися 119 дітей, які представили обранці композиції під час концерту просто неба в Луцьку 1–2 червня.

Опісля завершення виступів наступила, напевно, найочікуваніша мить – час підбиття підсумків, оголошення переможців і вручення нагород.
Відзначимо, що трьох лауреатів конкурсу обрали за результатами голосування вподобаннями та переглядами у Facebook, ще вісьмох номінантів визначили в спеціальних категоріях.

Спершу кількох виконавців відзначили представники магазину розвивальних іграшок BeSmart.
Згодом на сцену для нагородження учасників піднялася заступниця голови правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Лариса Тарасюк, котра вручила дипломи, сувеніри та фотопортрети всім 119 дітям.
«Це найбільш хвилююча мить – зараз ми будемо нагороджувати всіх учасників, а також найкращих. І добре, що нам довелося обирати переможців за відео. Адже коли ми два дні слухали наживо ці пісні, то зрозуміли, що таланти – набагато глибші. Діапазон голосу розкрився, діти показали себе настільки талановитими, що вибрати сьогодні фіналістів і номінантів було б просто неможливо. Я хочу сказати, що концерт був прекрасним. Так не було задумано, але цей концерт вийшов святковим, приурочений до восьмої річниці народження Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Так, 11 червня 2011 року Фонд був зареєстрований і розпочав свою роботу. Дякую всім учасникам, які подарували присутнім прекрасні хвилини щастя, зробили найкращий концерт і показали, на що здатні діти Волині», – сказала перед врученням подарунків дітям Лариса Тарасюк.
Завітала на нагородження і народна депутатка України Ірина Констанкевич. Вона відзначила заохочувальними призами та подяками маленьких виконавців із Камінь-Каширського, Ківерцівського, Любешівського та Маневицького районів.

«Я вітаю усіх причетних до цього красивого, творчого, дивовижно щасливого та оптимістичного конкурсу, тому що не тільки наші діти співали за мрію, мені здається, що ми всі разом співпереживали за їхні мрії. Кожен, хто тут знаходиться, вірить у те, що наші діти будуть не тільки гарним продовженням наших родин, а й стануть великим творчим продовженням Волині і всієї України. Це ті діти, якими ми будемо пишатися. Це ті діти, за яких ми будемо радіти. Дійсно, Волинь пишається багатьма відомими співаками – це, наприклад, Василь Зінкевич, тріо «Маренич», Сашко Положинський, Monatik, Сергій Скулинець, Галина Конах і т. д. Наші діти – це вже нове покоління співаків, творчих людей, які невдовзі стануть окрасою співочої Волині, золотою сторінкою нашого краю», – зазначила народна обраниця.
Вона також подякувала батькам, викладачам дітей, організаторам та висловила сподівання, що конкурс матиме продовження вже наступного року.

Подяки та призи від народної депутатки отримали учениця Ківерцівської експериментальної школи Софія Гловацька, учениця ЗОШ с. Дольськ Любешівського району Єлизавета Кузьмич, учениця Ківерцівської експериментальної школи Ангеліна Євницька, учениця ЗОШ с. Омельне Ківерцівського району Анастасія Пилипчук, учениця ЗОШ І-ІІ ступенів с. Хорлупи Ківерцівського району Вероніка Сосницька, учениця ЗОШ с. Пнівне Камінь-Каширського району Аліна Дроздик, учениця ЗОШ с. Четвертня Маневицького району Єлизавета Матвійчук, учениця ЗОШ смт Цумань Ківерцівського району Анастасія Кулакевич, учень ЗОШ № 1 смт Маневичі Станіслав Мельник та учень ЗОШ І-ІІ ступенів с. Хорлупи Ківерцівського району Роман Щербачук.
Своєю чергою, головні подарунки вручив юним талантам депутат, радник Луцького міського голови, радник голови правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Ігор Поліщук.

«Я щиро вітаю усіх зі святом творчості та музики, у якому взяли участь стільки чудових дітей. Діти – це наше щастя і наше майбутнє, і просто чудово, що ми маємо такі конкурси, які дозволяють дітям проявити свою творчість, розвинути свій талант, мотивувати інших до занять творчістю, зокрема співом. Я хочу щиро подякувати усім дітям, які виступали на цій сцені, їхнім викладачам, котрі займалися з ними, та батькам», – сказав Ігор Поліщук.
Натомість ведучі дійства нагадали, що за результатами голосування в мережі було обрано 27 фіналістів, із яких – три переможці. Ці діти отримали подарунки від телеканалу «Аверс» та додаткові призи від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Отож, переможцями обласного телевізійного пісенного конкурсу «Співай за мрію» стали:

- ІІІ місце – учениця спеціалізованої школи № 1 Луцької міської ради Христина Андрущак, яка виконала пісню «Ой, у лісі калина»;
- ІІ місце – учениця Луцької гімназії № 18 Владислава Волинець, яка представила композицію «Українська дівчинка мала»;
- І місце – учениця школи № 1 Луцької міської ради Катерина Кунашенко, котра заспівала твір «Крила янгола».
Окрім фотокартин, сувенірних пакунків і дипломів, дівчатка отримали сертифікати на екскурсії телестудією для всієї школи, де навчаються, а також сертифікати на зйомки кліпу (ІІ та ІІІ місця) чи відпочинок у таборі «Артек-Буковель» (І місце).
Також Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» спільно з телеканалом «Аверс» провели незалежне оцінювання і визначили ще вісім номінантів, четверо з яких одержали путівки в «Артек-Буковель», а четверо інших – грошові сертифікати в магазин музичних інструментів.
Переможцем у номінації «Золотий голос Волині» став учень ЗОШ І-ІІ ст. – гімназії смт Турійськ Максим Ткачук.

«Юним талантом Волині» обрали ученицю ЗОШ смт Торчин Каріну Дужу.

«Співочий дзвіночок Волині» – учениця ЗОШ с. Четвертня Маневицького району Єлизавета Матвійчук.

Учень СЗОШ № 1 м. Луцьк Дмитро Кренц отримав відзнаку як «Юна зірка Волині».

Званням «Вокал Волині» відзначили вихованку музичної школи № 1 імені Фридерика Шопена у м. Луцьк Богдану Герасимчук.

«Музична ніжність Волині» – учениця ЗЗСО смт. Торчин Юлія Кобиць.

У номінації «З Україною в серці» перемогла учениця НВК «Гімназія № 14 імені Василя Сухомлинського» м. Луцьк Ангеліна Яценюк.

Учень НВК «ЗОШ І-ІІ ступенів – гімназія» смт. Турійськ Максим Ткачук переміг у окремій номінації «Мрії збуваються».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
я Показати IP 3 Червня 2019 15:16
накрутили голоси

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus