USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Рада змінила регламент, аби протиснути закон про банки

16 Квітня 2020 15:24
Верховна Рада на засіданні 16 квітня прийняла законопроєкт про зміну регламенту парламенту, аби прискорити прийняття законопроєкту про банки в другому читанні. Закон, серед іншого, звільнятиме від відповідальності осіб, причетних до нищення банківської системи в Україні.

За проголосувало 242 депутати, повідомляє Економічна правда.

Спікер парламенту Дмитро Разумков заявив, що після вступу закону в силу Рада внесе в нього поправку, якою буде передбачено, що законопроєкт буде діяти тимчасово — на період карантину та ще 30 днів. Про це домовилися лідери фракцій і груп.

Законопроєктом передбачається особлива процедура розгляду законопроєктів у другому читанні, якщо подано як мінімум в п’ять разів більше поправок, ніж статей або пунктів в початковій редакції проєкту законодавчого акту, але не менше 500 поправок.

Щоб застосувати особливу процедуру, потрібно, щоб 150 депутатів підписали відповідну пропозицію і щоб парламент проголосував за неї на засіданні.

Після прийняття Радою рішення про застосування особливої процедури у фракцій і груп є два дні, щоби вибрати п’ять поправок, не врахованих головним комітетом, на яких вона наполягає, і направити їх комітету. Кожен позафракційний народний депутат, поправки якого враховані головним комітетом, має право визначити одну невраховану поправку, на якій він наполягає, і направити головному комітету. Головний комітет у дводенний термін узагальнює ці поправки і готує уточнену порівняльну таблицю для розгляду законопроєкту в другому читанні, в яку входять також всі враховані головним комітетом поправки.

На засіданні Ради розгляд законопроєкту починається з виступу голови або представника профільного комітету, який триває до двох хвилин. Після цього депутати розглядають поправки. Ініціаторам відхилених поправок дається на виступ до двох хвилин, а депутатам, які хочуть поставити свою враховану комітетом поправку на підтвердження, — до однієї хвилини.

Нагадаємо, нардеп від Луцька Ігор Палиця наголошував, що міжнародні експерти й організації, які фінансуються закордонними грантами, активно працюють над тим, аби сформувати громадську думку, що закон щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності, ухвалений нещодавно в першому читанні, спрямований насамперед проти колишнього власника «ПриватБанку» Ігоря Коломойського.

«Ні, друзі, це закон не проти Коломойського. Це закон проти того, щоб людей Гонтаревої, Порошенка, Рожкової, МВФ, всіх, хто були причетні до того, щоби розікрасти і «покласти» банківську систему України, не можна було переслідувати за законами України», – пояснив нардеп.

Читайте також: «Закон про банки – це індульгенція тим, хто пограбував Україну на 500 мільярдів», – Ігор Палиця

«На 500 мільярдів гривень було ліквідовано банків в Україні за час правління Порошенка і Гонтаревої. Це банки, де було майно людей, – наголошує політик. – І в цьому законі ні слова немає про «ПриватБанк»… Це неконституційний закон, який дає індульгенцію тим людям, які п’ять років розкрадали цю країну. Тому МВФ і вимагає, тому що він – співучасник цього пограбування України. Він вимагає землю, щоб скупити дешево, адже Україна не має на це сьогодні грошей».

Ігор Палиця пояснює: немає нічого дивного в тому, що за банківський закон голосували депутати «Голосу», «Європейської солідарності» і «Слуги народу».

«Адже «Голос» фінансується інвестиційною компанією Сороса. «ЄС» – це Порошенко, Гонтарева і компанія, яким цей закон потрібен, тому що вони вкрали ці гроші в України – 500 мільярдів. «Слузі народу» цей закон потрібен, тому що нібито МВФ дасть 8 мільярдів, хоча 17 треба буде віддати», – зауважив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Дідо Показати IP 16 Квітня 2020 15:45
Що ті, що ці грабують. І ті що прийдуть теж будуть.
бабо до Дідо Показати IP 16 Квітня 2020 16:50
фільм ,,Весілля в Малинівці,,-але тут сумно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus