USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Рада заборонила курити на зупинках

24 Травня 2012 14:47
Верховна Рада розширила перелік місць, де заборонено курити. Порушення норм цього закону передбачає стягнення штрафів від 1 до 10 тисяч гривень.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».
За закон про внесення змін до закону, які удосконалюють деякі положення щодо обмеження місць для куріння, проголосували 368 депутатів із 422, що зареєструвалися в залі.
Закон забороняє куріння тютюнових виробів, електронних сигарет і кальянів в ліфтах і таксофонах, у приміщеннях і на території установ охорони здоровʼя, навчальних закладів, на дитячих майданчиках, у спортивних та фізкультурно-оздоровчих спорудах, в підʼїздах житлових будинків, підземних переходах, громадському транспорті, в приміщеннях установ ресторанного господарства, в приміщеннях обʼєктів культурного призначення, приміщеннях органів держвлади і місцевого самоврядування, на зупинках громадського транспорту.

Крім того, заборонили куріння тютюнових виробів, крім спеціально відведених для цього місць, в приміщеннях підприємств, установ та організацій всіх форм власності, в приміщеннях готелів та аналогічних місць розміщення громадян, в гуртожитках, в аеропортах і на вокзалах.

Закон встановлює, що спеціальні місця для куріння повинні бути площею не більше 10% від загальної площі приміщення, повинні бути обладнані витяжною вентиляцією або іншими засобами для видалення тютюнового диму.

Порушення норм цього закону передбачає стягнення штрафів від 1 до 10 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Бюджет Азарова Показати IP 24 Травня 2012 20:53
От і поповнення! От і покращення!!
Лучанка Показати IP 25 Травня 2012 09:57
От і хтось на 1грн. "збагатиться"!:) Кому треба той нею і відбудеться,а не 10тис. грн.!!! ... Що це таке? Треба зробити чіткі умови,А не загальні і робити як хотіти!!! А кальян можна було б вже і не трогати... Але палінню -СТОП, це правельно!!!
Голос народу Показати IP 25 Травня 2012 10:10
Спочатку обладнайте ті зупинки!
Володимир Показати IP 16 Грудня 2012 18:14
Я бачу судячи з коментарів курцям начхати на тих хто не курить, але прийшов час привести все до ладу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus