USD 39.40 39.74
  • USD 39.40 39.74
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Референдум про незалежність Каталонії: біля виборчих дільниць величезні черги

1 Жовтня 2017 10:31
У Барселоні люди почали збиратися біля виборчих дільниць, щоб проголосувати на референдумі про незалежність Каталонії, повідомляє Reuters.

Люди хочуть проголосувати всупереч позиції центральної влади Іспанії і почали збиратися ще до початку голосування.

«Я встала рано, тому що моя країна має потребу в мені. Ми не знаємо, що станеться, але ми повинні бути тут», - сказала журналістам 65-річна жінка, яка прийшла до виборчої дільниці. Так, біля однієї з дільниць вже сформувалася черга в 100 осіб.



Зазначається, що черги виборців почали формуватися на кількох виборчих дільницях у школах Барселони. Перед дільницями в центрі каталонської столиці зібралися сотні виборців, які чекають їхнього відкриття, а також мають намір перешкодити поліції заблокувати їхню роботу.

Незважаючи на дощ, люди продовжують приходити, зокрема, в районах Грасія, Рамблас і біля площі Каталонії.

Офіційно голосування почнеться о 09.00 за місцевим часом і триватиме до 20.00.

Раніше планувалося відкрити 2315 виборчих дільниць, на яких зможуть проголосувати 5,3 мільйона виборців. Роботу дільниць мали забезпечити більше семи тисяч волонтерів.

Нагадаємо, влада Каталонії 1 жовтня проводить референдум про незалежність, який не визнає Іспанія. Президент Каталонії Карлес Пучдемон заявив, що уряд Іспанії фактично призупинив автономію Каталонії і ввів надзвичайний стан в регіоні. В регіоні розпочались масові затримання чиновників та акції протесту на їхню підтримку. Тим часом, Іспанія вже стягує тисячі силовиків до Каталонії. Цивільна гвардія Іспанії за наказом Верховного суду Каталонії заблокувала понад 140 сайтів, у яких міститься інформація про проведення референдуму про незалежність Каталонії..
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus