USD 39.45 39.78
  • USD 39.45 39.78
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.72 9.86

Реконструкція очисних споруд у Липлянах та водоочищення: Луцьк візьме €10 млн кредиту

20 Грудня 2023 15:45
Луцька міська рада візьме 10 мільйонів євро кредиту, аби реконструювати очисні споруди в селі Липляни та каналізаційний колектор на вулиці Карпенка-Карого. Також за ці кошти планують впровадити сучасні технології водоочищення.

Про це стало відомо під час засідання сесії Луцької міської ради.

Нагадаємо, у серпні відбулася попередня зустріч КП «Луцькводоканал» із представниками багатьох країн Європи, які виявили зацікавленість взяти участь в тендері щодо реконструкції очисних споруд в селі Липляни. Капітальна реконструкція очисних споруд Луцька відбудеться вперше за 50 років.

Читати ще: Відбувся тендер на реконструкцію очисних споруд в селі Липляни: повідомили найбільші труднощі

Сьогодні депутати ухвалили рішення здійснити місцеве внутрішнє запозичення з метою поповнення статутного капіталу комунального підприємства «Луцькводоканал» для здійснення заходів з виконання проєкту «Реалізація інфраструктурних проектів у сфері водопостачання та водовідведення».

Читати ще: У Луцьку вперше за 50 років модернізують Дубнівську станцію водопідготовки

Проєкт передбачає реконструкцію очисних споруд в Липлянах, каналізаційного колектора на вулиці Карпенка-Карого у Луцьку та впровадження сучасних технологій очищення води (KREVOX) на Дубнівському водозаборі.

Читати ще: У Луцьку за 13 млн євро проведуть реконструкцію систем водопостачання та водовідведення

Місцеве запозичення здійснюватиметь шляхом залучення коштів кредиту в формі невідновлюваної кредитної лінії в акціонерного товариства «Державний експортно-імпортний банк України» на таких умовах:

розмір (основна сума боргу) та валюта кредиту – 10 мільйонів євро;

строк – 60 місяців;

погашення кредиту здійснюється рівними частинами щоквартально не пізніше останнього дня кварталу, починаючи з 2024 року з можливістю дострокового погашення;

відсоткова ставка за користування кредитними коштами є змінюваною та встановлюється з урахуванням Європейської міжбанківської ставки пропозиції (EURIBOR 6М) і збільшується на розмір маржі, визначений як різниця між ставкою 6,5% та розміром EURIBOR 6М, який складеться на день, що передує дню укладання кредитного договору, але не може бути більше 8,0 % річних.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучани Показати IP 20 Грудня 2023 16:46
Не кажіть гоп, поки не перескочили ! Ви уже зі смородом чотири роки безуспішно боретеся ! Єдине, шо лучанам з того всього стало хоча би чітко відомо : хто є ху ! На виборах буде результат !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus