USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ремонт траси Луцьк-Львів: за день - 2 кілометри асфальту

1 Липня 2016 09:52
Вперше за 40 років дорогу з Луцька на Львів взялися капітально ремонтувати. Ще донедавна вона була всіяна ямами та глибокими коліями від вантажівок - тепер шлях не впізнати, - інформують Факти.

Робота на трасі вирує: за день дорожники в одному напрямку вкладають до двох кілометрів асфальту. Потім обстежують полотно, щоб виявити недоліки та просідання, і вчасно їх усунути. Лише після того накриватимуть верхнім шаром асфальту, це завершальний етап.

За ремонт дороги взялися навесні - відновити мають 70 кілометрів до межі з Львівщиною. Роботи напланували багато: розширити шлях, облаштувати узбіччя, встановити зручні зупинки та освітити придорожні села. Велику увагу приділяють і безпеці дорожнього руху.

На відновлення кілометра шляху йде майже 7 мільйонів гривень. Загалом капремонт обійдеться у 450 мільйонів. Уперше, як експеримент, реконструкцію фінансує Волинська митниця - з перевиконання щомісячних надходжень дає половину.

Перші 200 мільйонів гривень дорожники освоять за два тижні. Ремонт шляху планують завершити до жовтня, та станеться це за умови, якщо Волинська митниця додасть решту грошей.

Наразі грошей митниця не дає, бо через зменшення кількості ввезених в Україну товарів уже два місяці немає перевиконання. Тож чи вдасться експеримент поки невідомо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ігор Показати IP 1 Липня 2016 11:18
про Радехів незабудьте, а то совісті нема, наскільки ненавидять цей район
Ефе Показати IP 1 Липня 2016 11:43
Ага, проїдьтеся подивіться якість виконання цих робіт! Якщо у Львівській області ще якось більш меньш, то у Волинській області - геть нікудишня якість роботи - уже колії від вантажних авто, асфальт покладений неоднорідний, що відразу відчувається на стиках, товщина шару асфальту теж не відповідає нормам 5-7 см, а має бути 10-12. Де ті контролюючі органи які слідкують за якісттю, щом на м через рік хзнову не довбатися тією дорогою і в той самий час сплачувати відсотки кредитів набраних на десятиріччя наперед..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus