USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ревізор в інфекційній лікарні: Ігор Палиця пообіцяв, що медзаклад доведуть до ладу

26 Жовтня 2017 10:45
Спонтанна інспекція Волинської обласної інфекційної лікарні виявила чимало проблем медзакладу. Зокрема, довгий час тут не можуть зробити повноцінного капітального ремонту. І хоча дах, вікна, перекриття та опалення тут в нормі, пацієнтів лякають косметичні умови в палатах, коридорах та санвузлах.

Аби оглянути лікарню та ознайомитись з її проблемами 25 жовтня туди завітали голова Волинської облради Ігор Палиця, радник голови Олександр Товстенюк та депутат облради Святослав Кравчук.

До візиту завчасно не готувались, тому оглядали приміщення таким, яке воно є насправді. Завідувачка інфекційним відділенням лікарні Галина Морочковська каже, що лікарня дійсно потребує ремонту, адже приміщення, яке звели ще 1954 року, більше не може перебувати в такому стані.

«Ми постійно чуємо нарікання хворих. Вони фотографують приміщення, передають їх в пресу», - зазначає вона.



Свого часу в інфекційній лікарні ремонт був одним з найкращих серед медзакладів, проте вже більше 10 років капітально приміщення не ремонтували. Додає проблем і те, що лікарня ділить приміщення з Волинським шкірно-венерологічним диспансером.

Ремонт в лікарні вкрай необхідний, адже останнім часом це ледь не питання безпеки пацієнтів. Приміром, нещодавно у відділенні крапельних інфекцій поруч з мамою та дитиною впала стеля.



Лікарі кажуть, що, на щастя, обійшлось без жертв, проте такі ситуації - небезпечні. Інколи доходило до того, що хворі відмовлялись лікуватись у відділенні стаціонарно через погані косметичні умови.

Наразі тут взялись за ремонт санвузлів – на поверхах замінюють сантехніку та облаштовують туалети. Також власними силами намагаються довести до ладу косметичний стан палат та боксів, проте ресурсів для цього не вистачає.

З ремонтом і облаштуванням, зі слів Галини Морочковської, допомагають благодійники. Зокрема, завдяки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» 2 роки тому тут капітально відремонтували відділення №5 для хворих на CНІД та ВІЛ.



Що стосується медичного обладнання, то тут ситуація не така критична. Хоча, як зазначає Галина Морочковська, наразі постала необхідність в покупці нового апарату штучної вентиляції легень для реанімаційного відділення.

«Починається період захворюваності на грип та пневмонії, а такі хворі потребують вентиляції легень», - каже лікар.

За результатами інспекції Ігор Палиця доручив лікарям готувати пропозиції щодо ремонту. Вже найближчим часом в інфекційну лікарню відправлять проектантів, які оцінять об’єм робіт та підготують відповідну документацію, яку скерують на розгляд Волинської облради. Таким чином, пропозиції лікарні щодо благоустрою можна буде включити в перелік робіт на 2018 рік.

Голова Волинської облради Ігор Палиця зазначив, що у Волинській обласній інфекційній лікарні працюють справжні професіонали, тому пообіцяв підтримувати їх та допомагати. Адже враховуючи нестачу фінансування, невеликі зарплати та не найкращі побутові умови, працівники медзакладу докладають максимум зусиль для лікування хворих.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, під час візиту на Волинь Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана стало відомо про те, що вже наступного року у Луцьку розпочне роботу один з найкращих в Україні перинатальний центр.

Його будівництво розпочалось ще у 2001 році, проте декілька разів зупинялось. Загальна вартість об’єкту – 231, 6 мільйона гривень, з яких вже профінансували 144,64 мільйона. Один із останніх траншів у 45 мільйонів для купівлі обладнання вдалось отримати саме завдяки домовленості голови Волинської облради Ігоря Палиці з Володимиром Гройсманом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Луцьк Показати IP 26 Жовтня 2017 11:07
Палиця - молодець , що з ревізією нагрянув так неочікувано! Ніхто і нічого не прикрашав і не вимивав. Побачили все , як то воно є.
віто до Луцьк Показати IP 26 Жовтня 2017 13:52
Палиця був в лікарні як голова обласного законодавчого органу. Керівництво лікарнею йому не підпорядковане, охорона здоров*я не входить до його компетенції, бюджетними коштами він не розпоряджається. Як він може подібне обіцяти?
Луцьк-2 до віто Показати IP 26 Жовтня 2017 16:06
Бачу "спеціаліст" пише. Коштами обласного бюджету розпоряджається виключно обласна рада і ніхто більше. Палиця - голова обласної ради, має в цій раді більшість голосів, які можуть приймати рішення про розподіл коштів. Тому може обіцяти.
віто до Луцьк-2 Показати IP 27 Жовтня 2017 13:12
Розумнику, обласна Рада формує бюджет, але не розпоряджається його коштами. Це все одно, що вважати, ніби Верховна Рада в особі Парубія розпоряджається коштами бюджету України.
Мама Оля Показати IP 26 Жовтня 2017 11:23
Лежала з дитиною у лютому 2016. Умовами була вражена, я не розумію, як можна вилікувати інфекцію в цих боксах, де лежать дітки з різними хворобами, нам пощастило більше, на щастя, звільнилась одна з двох палат (окремо від усіх) і ми з сином лікувались окремо. Попри умови, мушу виразити вдячність лікарям, які спасли моє дитя! Це дійсно хороші лікарі і люди своєї справи!
Лучанин до Мама Оля Показати IP 26 Жовтня 2017 22:13
Довелося і мені там пепебувати з дитиною тиждень...приміщення разом з інвентарем часів мого народження...але всьому персоналу Дякую, дійсно хороші люди там працюють! І повірте порівнювати є з чим мені(
Тетяна Показати IP 26 Жовтня 2017 12:12
Ігоре, дай вам Боже,здоров'я!!!
хехъ Показати IP 26 Жовтня 2017 12:52
неплохо Палица. Небо не зря тебя сделало богатым. Не напрасно.
Доктор Показати IP 26 Жовтня 2017 12:59
А чи мав мужність Кравчук признатися, що було зроблено ним особисто, коли він був заступником голови облдержадміністрації. Бо спонтанно інспектувати легко, а ось робити шось ну ніяк руки не доходили. Правда?
ОДА Показати IP 26 Жовтня 2017 13:40
Молодець Ігор Палиця!!! Це не Гунчик, який тільки говорить ( їздить по Львові з коханкою) і нічого не робить!!!
Костянтин Показати IP 26 Жовтня 2017 14:17
Мав "можливість" особисто тиждень перебувати в цих коридорах і палатах! Особливо вразили туалети! Це був жах! Дуже добре, що керівництво області нарешті вирішило цю ситуацію змінити, молодці! Особливо хочу відмітити і подякувати (думаю багато хто мене підтримає) за самовіддану працю в таких складних умовах медичному персоналу і лікарям, які кожен день, без перебільшення, ризикують власним здоров'ям, щоб допомогти іншим. Дай Вам Бог здоров'я!
Мама Показати IP 26 Жовтня 2017 17:38
Ця лікарня - це жах! Особливо ці бокси, де тільки односпальне ліжко і тумбочка. Все в жахливому стані!!! Добре, що хоть хтось зайнявся цим питанням, щодо ремонту.
Кравчук Показати IP 26 Жовтня 2017 20:43
В цей період встановили блочну котельню, поміняли опалення внутрішнє, повністю водозабезпечення в підвалі, і бокси на першому поверсі коли працював в міській раді . Я розумію що мало але на жаль в ті часи проблеми і фінанси були трохи інші .
По честному до Кравчук Показати IP 27 Жовтня 2017 18:52
треба було написати: "крали трохи більше!"
Настя Показати IP 27 Жовтня 2017 08:37
Теж неодноразово лежала в цій "чудо" лікарні з дитиною... Шановний Ігор Палиця, проконтролюйте цей ремонт бо там дійсно ужас в туалеті і в палатах!!!! Як Може у відділенні з кишкових інфекціями БУТИ ОДИН ТУАЛЕТ??Що це таке? Старшим дітям-школярам горшок не дасиш, вони лежать там без батьків і що робити коли і рвота і понос, а туалет зайнятий бо там така сама дитина? Куди бігти? Вибачте за подробиці, але пишу як було..Хто хоч раз там лежав, той зрозуміє масштаб трагедії!!! Розширте ті туалети, зробіть їх 3-4, вентиляцію нормальну, по можливості, бо зимою там відкривають вікно і в туалеті як на вулиці в мороз!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus