USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

РФ кілька місяців формувала новий армійський корпус, але після перекидання на фронт він «розтанув», – Forbes

18 Вересня 2022 22:17
Росія протягом кількох останніх місяців намагалася сформувати новий 3-й армійський корпус для поповнення своїх втрат на війні проти України. На папері він мав бути потужною силою, але після перекидання на Харківщині просто «розтанув».

Як інформує Громадське, про це пише Forbes.

Видання зазначає, що за документами 3-й армійський корпус рф складається з кількох бригад загальною чисельністю 10 000 військових, оснащених сотнями танків Т-80 і Т-90 та іншою технікою.

На практиці, як пише Forbes, корпус був укомплектований часто добровольцями, непридатними до служби, які, зокрема, мають некротичну та алкогольну залежність. Авангард цього корпусу минулого тижня перекинули до Харківської області у спробі заблокувати контрнаступ України, але «корпус просто... розтанув».

«3-й армійський корпус, що базується в Муліно, є всіма зусиллями кремля на поповнення втрат після 200 днів боїв в Україні. Те, що 3-й армійський корпус не зміг нічого змінити в Україні, дуже погана новина для російських військових дій. російській армії не стане легше висувати додаткові з’єднання», – пише Forbes.

Повідомляється, що в корпусі мало бути до 20 000 військовослужбовців, але набір, схоже, зупинився на позначці близько 10 000 осіб.

«3-й армійський корпус мав посилити оборону росіян навколо Харкова. Натомість він втратив кілька машин унаслідок атак українців, а потім приєднався до відступу росіян з області, залишивши позаду свої танки та бойові машини БМП-2 і БТР-80. Ці автомобілі можна було розпізнати за характерним маркування у вигляді кола всередині трикутника», – зазначає видання.

І підсумовує, що наразі незрозуміло, що буде далі із цим армійським корпусом. Він усе ще може формувати й розгортати підрозділи, але відступ авангарду корпусу під Харковом не повинен вселяти довіри.

Контрнаступ ЗСУ на Харківщині коштував російській армії сотень машин і, можливо, тисяч солдатів, зауважує Forbes.

Нагадаємо, у межах контрнаступу Сили оборони України на Харківщиніз 6 до 14 вересня звільнили близько 8500 квадратних кілометрів, 388 населених пунктів та 150 тисяч людей. Наразі під тимчасовим контролем росіян залишається ще близько 6% території області. До контрнаступу було окуповано 32% Харківщини.

Після цього на деокупованих територіях почали знаходити докази воєнних злочинів з боку окупантів. Так, в Ізюмі знайшли близько 460 нових поховань. У поліції заявили, що у 99% тіл, які ексгумували на Харківщині 16 вересня, є ознаки насильницької смерті.

Читати ще: Maxar показав супутникові знімки масового поховання біля Ізюма
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus