USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Робота митників України і Польщі стане не помітною, не нав’язливою, проте ефективною?

13 Травня 2009 13:00
У пункті пропуску через україно-польський кордон «Ягодин» (Ягодинська митниця) Голова Державної митної служби України Анатолій Макаренко та Генеральний директор Митної служби Республіки Польща Яцек Капіца 12 травня провели робочу зустріч щодо актуальних питань співпраці двох відомств. Про це інформують «Волинські Новини».
 
За повідомленням прес-центру Ягодинської митниця, у переддень зустрічі експерти з митної справи обох країн мали спільну нараду в польському Дорохуську.
 
Унікальними та надзвичайно прогресивними назвав результати перемовин Анатолій Макаренко. «Сьогодні між Україною та Польщею є виключно спільний кордон і спільна відповідальність за якість його перетину. Обидві країни мають також і спільну мету – чемпіонат з футболу «Євро-2012», тому повинні об’єднати зусилля у боротьбі з прикордонною злочинністю, контрабандою, чергами автотранспорту, забезпечити громадянам високий рівень митного сервісу. Адже робота сучасних митників повинна бути непомітною для людей, не нав’язливою, проте ефективною», – зазначив він.
 
Україна, як і Польща – потужні транзитні держави, тому Яцек Капіца акцентував на перспективності створення системи обміну інформацією про товари і транспортні засоби, які перетинають кордон, організації спільного контролю, подальшій розбудові прикордонної інфраструктури та будівництва нових автопереходів. Саме нові пункти пропуску, на думку польської сторони, і зможуть остаточно вирішити проблему черг автотранспорту, які періодично утворюються на під’їзних шляхах. Особливо кризовою ситуація стає перед новорічними та релігійними святами в обох країнах, коли різко збільшується товарообіг та потік транспорту через кордон.
 
Головні митники обох країн окреслили кожен свою точку зору на шляхи вирішення проблеми контрабанди цигарок у Європу. Польська сторона внесла пропозицію повторно реалізувати спільний проект «Вимір часу, необхідний для перетину україно-польського державного кордону», адже попередні дослідження виявились неактуальними через форс-мажорні обставини, спричинені чергами вантажівок з обох боків кордону та проведенням будівельних робіт на українському боці.
 
Як українські, так і польські митарі підтвердили свою готовність до подальшої співпраці, основою якої є обмін інформацією та боротьба з контрабандою. Великій досвід у цьому напрямку Польща вже має з Росією та Білоруссю, а Україна – з Молдовою. Причому україно-молдовська система взаємодії успішно пройшла аудит у Єврокомісії на відповідність вимогам ЄС.
 
Сторони висловили впевненість, що зустріч на рівні керівників митних служб стала першим виваженим кроком до будівництва ще одного моста через річку Західний Буг – моста співпраці та професіоналізму, подальшого розширення для України дороги до Євросоюзу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus