USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Роботи, віртуальна реальність та дерева за книги: цікавинки «Книжкового Арсеналу»

5 Червня 2018 18:01
Відчути себе персонажем твору Франца Кафки, познайомитися з казковими істотами у віртуальній реальності, оцінити вправність роботів, побачити, як уявляли майбутнє ще 50-100 років тому та долучитися до відновлення карпатських лісів, придбавши книгу, мали можливість відвідувачі VIII Міжнародного літературно-мистецького фестивалю «Книжковий Арсенал» у Києві.

Цього разу відвідувачам фестивалю пропонували зазирнути у майбутнє, фокус-темою фестивалю визначили «Проект майбутнього». У межах фестивалю презентували низку спеціальних проектів, пов’язаних із сучасними технологіями, змінами у читацьких практиках, новими можливостями для споглядання, відчуття та проживання історій.

Так, цілі черги утворювалися з охочих відчути себе за допомогою VR-окулярів Грегором Замзою – персонажем твору Франца Кафки «Перевтілення», який перетворився на гігантську комаху. Цей проект презентував Goethe-Institut в Україні та Франкфуртський книжковий ярмарок. Також відвідувачі фестивалю могли погуляти віртуальним приміщенням модернізованої київської бібліотеки імені Миколи Костомарова, оглянути архітектуру США у тривимірному вигляді, або потрапити в магічний світ туконі, створений ілюстраторкою Оксаною Булою.
Маленькі відвідувачі «Книжкового Арсеналу» мали можливість у цікавій інтерактивній формі навчатися ощадливості: «машина часу» демонструвала, скільки людина могла б отримати, якби потрапила у минуле та поклала в банк один долар. Також дітлахи могли побачити еволюцію телефонних апаратів, дізнатися більше про організм людини, ріст рослин тощо.
Вже традиційно діяли виставки від іноземних країн. До прикладу, демонстрували найкрасивіші книги Німеччини цього року, видання з Греції, Італії, Чехії, Словаччини, Лівану, Угорщини тощо.
Велику виставку «Metropolis» присвятили тому, як уявляли собі майбутнє у минулому. Тут можна було побачити утопічний проект реконструкції Хрещатика 1940-их років, утопічну архітектуру та міста на малюнках архітекторів, переглянути класичні зразки фантастичних фільмів.
«Родзинкою» цьогорічного фестивалю стали роботи – як на малюнках часів минулого століття, так і цілком реальні сучасні зразки робототехніки, здатні танцювати чи реагувати на людей та навіть готувати каву.
Під час фестивалю реалізовували і екологічний проект «Дерева за книги»: кожен, хто придбав книгу, міг отримати сертифікат, натиснувши на спеціальному лічильнику стільки разів, скільки книг придбав. Таким чином, за кожну придбану книгу обіцяють висадити одне дерево в Карпатах.
Підбірка цікавинок «Книжкового Арсеналу» - у фоторепортажі Інформаційного агентства Волинські Новини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus