USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Робив багатодітними татусями: судять волинянина, який реєстрував дітей на ухилянтів для виїзду за кордон

29 Січня 2024 08:07
Робили з ухилянтів багатодітних батьків, щоб ті могли безперешкодно виїхати за кордон. Таку схему в Луцьку напрацювали двоє спритників. Вони за гроші підшуковували жінок з дітьми, які погоджувалися на аферу.

Свідків у справі зібрати не просто, адже частина з них виїхала за кордон, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Один із підозрюваних – пів року під вартою. Чоловіка затримали в липні 2023 року. Тоді він зі спільником якраз отримували 1300 доларів від охочого виїхати за кордон. Клієнт, маючи власних двох дітей, за таку суму на папері став батьком третьої. Жінка зі статусом матері-одиначки залюбки погодилася на фіктивного тата для свого немовляти.

До слова, обвинувачений Микола має чотирьох дітей. Найменшому – три роки.

«Мій син нічо не винуватий. За шо його судять? У нього – четверо діток. Я не знаю, за шо його засуджують», – сказала мама підозрюваного.

Микола просив змінити запобіжний захід на домашній арешт, адже розмір застави – 214 тисяч гривень – сім’ї не по кишені. Причетність до схеми чоловік заперечив.

«Прокурор може збирати свідків роками... Хотя би зменшити залогову вартість. Моя сім’я не в стані зібрати таких грошей. Пройшло сім місяців майже. Ваша честь, прошу, будь ласка, зм’якшити запобіжний захід на цілодобове тримання вдома», – сказав обвинувачений.
Читати ще: Роми підшуковували жінок із дітьми для ухилянтів. Один волинянин – під вартою

Правоохоронці зауважили, що це не перша кримінальна історія, в якій фігурує чоловік. Його підозрюють ще й у шахрайстві кількарічної давнини.

«Злочинною діяльністю займається впродовж тривалого часу. Обвинувачений офіційно не працевлаштований. Одночасно притягується до кримінальної відповідальності за вчинення умисних корисливих злочинів. Він матиме можливість незаконно впливати на свідків у кримінальному провадженні шляхом умовляння, погрози або підкупу для надання недостовірних показів. Враховуючи те, що свідки в кримінальному провадженні допитані не всі, то цей ризик продовжує мати місце», – прокоментувала прокурор Світлана Недумова.

Чоловіка залишили під вартою. Якщо його вину доведуть, то Микола ризикує провести за ґратами до дев’яти років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Бляха Показати IP 29 Січня 2024 08:22
Циганва.. Всі вони злодіїї, жебраки, наркоторговці і. т. д Не бачив жодного цигана на заводі, щоб працював В інших країнах поліція відразу реагує.
Сергій Показати IP 29 Січня 2024 10:52
Йому ще нагороду треба дати,людей спасав!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus