USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Росія готує четвертий конвой, але про це мовчить. ОНОВЛЕНО

28 Жовтня 2014 15:01
В бік України вирушили перші 100 вантажівок нового "гуманітарного конвою" від Росії. Про це заявив заступник глави МНС РФ Володимир Степанов, - передає Еспресо.TV з посиланням на РИА-Новости.

Перша колона "гуманітарки" зі 100 вантажних автомобілів вже вирушила до України. Степанов заявив про те, що вміст "гуманітарки" допоможе жителям Сходу "приготуватися до зими".

Він також додав, що вже завтра ввечері перші вантажівки мають прибути до прикордонної з Україною Ростовської області.

З його слів, доставка вантажу нібито здійснюється "за погодженням з МЗС РФ і Червоним Хрестом".

Нагадаємо, про намір відправити четвертий так званий "гуманітарний конвой" до Луганської та Донецької областей Росія офіційно не повідомляла українську сторону. Про це інформує УНІАН.

Про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

"Жодної офіційної інформації, жодних офіційних документів українська сторона з цього приводу не отримувала", - сказав Лисенко.

Російські ЗМІ з посиланням на МНС Росії повідомили, що сьогодні, 28 жовтня, Росія відправить четвертий "гуманітарний конвой" на Донбас. У складі колони до 50 машин.

Як раніше повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, до цього Росія вже тричі відправляла "гуманітарні конвої" на Донбас. До слова, 200 машин третього конвою Росія відправила в вересні. Російські вантажівки перетинали кордон без згоди української влади і без супроводу представників Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Згідно з даними РНБО України, російські вантажівки із "гуманітарного конвою", повертаючись до РФ, вивозили з українських заводів на Донбасі військове устаткування. Також на цих "КамАЗах" до Росії вивозили тіла убитих в Україні російських солдатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Старый обыватель Показати IP 28 Жовтня 2014 15:14
коментар було видалено
Дончанин Показати IP 28 Жовтня 2014 16:08
коментар було видалено
Старый обыватель Показати IP 28 Жовтня 2014 16:47
Колонна из 100 грузовиков выехала cегодня из подмосковного Ногинска в зону конфликта на Востоке Украины. Как рассказал замглавы МЧС Владимир Степанов, общий тоннаж автомобилей – 1 тыс. тонн, По его словам, в первую очередь надо помочь жителям Донбасса подготовиться к зимним холодам. «На пороге зима, им просто выжить будет тяжело. В связи с этим мы уточнили состав того груза – в первую очередь надо максимально подготовиться к зиме», – сказал замглавы МЧС. «Мы планируем, что завтра вечером конвой уже будет в Ростовской области, в населенном пункте Ковалевка», – сказал он, отметив, что данный гуманитарный конвой отправится в Донецк и Луганск. Доставка осуществляется «по согласованию с МИДом и Красным Крестом». «В ближайшую неделю общий груз гуманитарной помощи составит до трех тысяч тонн. Он будет доставляться как автомобильным транспортом, так и авиацией», – сказал Степанов. По его словам, три воздушных судна уже во вторник доставят груз в Ростов-на-Дону, где его погрузят в машины. В гуманитарном грузе находятся продукты, медикаменты и строительные материалы, чтобы «быстро подготовиться к зиме», отметил Степанов. Россия отправила на Украину уже три гуманитарных конвоя с грузами для мирных жителей Донецкой и Луганской областей. Четвертый конвой находится в стадии подготовки. 25 октября сообщалось, что более 400 тыс. жителей Луганской области получили гуманитарную помощь из России.
Greta до Старый обыватель Показати IP 28 Жовтня 2014 16:52
Згідно з відгуками мешканців Донецької і Луганської областей, особливої допомоги від конвоїв для звичайних людей немає. Одні думають, що білі фури приходять «тільки для ополченців», інші просто не розуміють, де ж продовольство, про яке Путін по телевізору говорить вже два місяці. На цьому фоні в Горлівці, окупованій терористами, бойовики роздавали «допомогу від Безлера» - живих курей, незаконно вивезених з місцевої птахофабрики. І люди брали, тому, що окупанти їм не пропонували іншої допомоги. В Луганську ситуація не краща, там хліб продають прямо з машин. За ним шикуються великі черги. Жителі міста занепокоєні тим, куди поділася обіцяна російська гуманітарна допомога. Зате всі спроби доставити українську «гуманітарку» терористи блокують. Крім, природно, гуманітарних «конвоїв» Ахметова.
28 октября 2014 до Greta Показати IP 28 Жовтня 2014 17:40
В текущем году по сравнению с прошлым задолженность по зарплате выросла в 3,7 раза, заявил глава Украинского аналитического центра Александр Охрименко, передает УНН. «Наибольшая задолженность в сфере здравоохранения, образования, в частности, в Министерстве обороны задолженность выросла в 4,5 раза», — уточнил он. Ранее премьер-министр Украины Арсений Яценюк заявлял о том, что кабмин окажет помощь регионам погасить долги по зарплатам и пенсиям.
Анонім до Greta Показати IP 28 Жовтня 2014 17:58
Гуманитарный конвой Ахметова шел из Донецка в Красноармейск и предназначался силам АТО. Естественно, его развернули и реквизировали.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus