USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Росія погодилася на реструктуризацію українського боргу

16 Листопада 2015 16:46
Росія запропонувала реструктуризувати борг України на три роки. Про це на саміті G20 заявив президент РФ Володимир Путін, - інформує ТСН.

Путін сподівається, що до кінця року вирішиться питання про реструктуризацію українського боргу - виданих колишньому президенту України Віктору Януковичу $3 мільярди кредиту в 2013 році.

З його слів, платіж перенесено на 2016-2018 роки по одному мільярду доларів на рік.

"Ми не просто погодилися з реструктуризацією українського боргу, ми запропонували найкращі умови цієї реструктуризації, ніж від нас просив МВФ", - сказав президент РФ.

"Нас просили перенести цей платіж на наступний рік. Я сказав, що ми готові піти на більш глибоку реструктуризацію: готові піти на те, щоб у цьому році взагалі не отримувати ніяких грошей, а в наступному році отримати мільярд, у 17-му - ще мільярд і у 18-му - ще мільярд", - додав Путін.

Путін також пояснив, що "саме для того, щоб забезпечити отримання грошей, повернення цих грошей, для того, щоб не ставити Україну в складне становище", Росія зробила, на думку президента РФ, "несподівану пропозицію партнерам".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 16 Листопада 2015 17:28
Правда эта реструктуризация еще весьма под глубоким вопросом. ибо Россия требует гарантий либо от США либо от ЕС либо от иной надежной финансовой организации. Вопрос на засыпку: кто либо из вышеперечисленных финансовых организаций либо государств согласится взять на себя риск заплатить украинский долг?
Анонім Показати IP 16 Листопада 2015 18:40
Кредит видавався колишньому президенту для своїх потреб, чи для держави України?
Анонім до Анонім Показати IP 16 Листопада 2015 20:40
Государству, государству. и не следует забывать того, что если у государственных американских двухлетних облигаций доходность составляет чуть меньше 0,85%, то у аналогичных украинских бумаг она достигает 22%! Следовательно, за счет реструктуризации Россия получит дополнительно около $1,3 млрд, не считая основного долга в $3 млрд. И это при условии, что кто либо из нынешних друзей Украины в течении ближайшего месяца даст безрисковые гарантии России на возврат этого долга. А иначе в декабре Россия имеет полное право объявить дефолт Украины, получив при этом свои 3 лярда от нынешнего гаранта этого займа.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus