USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Росіяни загнали літак Качинського в смертельну пастку, - міноборони Польщі

5 Квітня 2017 17:50
Російські авіадиспетчери свідомо наблизили літак президента Польщі Леха Качинського до катастрофи.

Про це заявив міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич, передає Укрінформ.

«Доказова база, яку зібрала група слідчих, а більшою мірою комісія з розслідування авіакатастроф державної авіації, є дуже переконливою. Вона показує, що ці дії (контролерів, – ред.) були свідомими. Було бажання призвести до катастрофи», - наголосив Мацеревич.

Усе вказує на те, що контролери з вишки «Смоленськ-Північний» «вели літак до катастрофи», зауважив він. Пілот до останнього намагався «уникнути цієї пастки».

«Зрештою, не це стало причиною трагедії. Хоча і призвело до ситуації, яка спричинила цю драму, аби було якомога більше схоже на природну катастрофу», - заявив глава міноборони Польщі.

Якби контролери не довели літак так низько до землі, то «складніше було б організувати хаос, з яким ми маємо справу сьогодні», - сказав Мацеревич.

З його слів, якби літак розлетівся на висоті 50, 60 або 150 метрів над землею, катастрофу не можна було б назвати природною.

Урядова підкомісія з розслідування причин катастрофи незабаром представить результати своєї роботи – «сотні, а то й більше» експериментів і моделювань, зазначив Мацеревич.

Як повідомлялося, Генпрокуратура Польщі висунула звинувачення російським диспетчерам. У відомстві стверджують, що вони умисно спровокували авіакатастрофу під Смоленськом. Також у цьому звинувачують «третю особу», яка перебувала у вежі управління польотами. Росія звинувачення на адресу контролерів відкидає.

Нагадаємо, 10 квітня 2010 року неподалік від військового аеродрому під Смоленськом розбився літак з президентом Польщі Лехом Качинським та високопоставленими польськими чиновниками. Загинули всі 96 людей, що були на борту.

У 2011 році Міждержавний авіаційний комітет оприлюднив остаточний звіт про результати технічного розслідування, згідно з яким безпосередньою причиною катастрофи визнано рішення екіпажу не йти на запасний аеродром.

У лютому 2016 року Варшава відновила розслідування Смоленської катастрофи. У вересні цього року у Польщі відновили справу проти військових прокурорів, які розслідували Смоленську катастрофу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ту -154 Показати IP 5 Квітня 2017 20:03
Шановний МО вчіть матчасть ТУ-154,займіться льотною підготовкою,штурманською підготовкою і тоді буде результат, а не організувати політ борта номер 1 на обум по-руски.І після того не корчте з себе ЄВРОПЕЙЦІВ.
Коля Показати IP 5 Квітня 2017 23:08
Ми стурбовані і збентежені.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus