USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.72 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Російських агентів у лаврі треба обмінювати на наших полонених, – намісник волинського монастиря

2 Квітня 2023 16:40
Запасний план ворога – не допустити мирного життя в Україні навіть у разі програшу на фронті. З метою розділення українського суспільства відбуваються численні провокації на релігійному ґрунті. Ідеться, зокрема, про різноманітні акції, покликані виставити представників московської церкви як мучеників.

Намісник Жидичинського Свято-Миколаївського чоловічого монастиря, архімандрит Константин Марченко впевнений, що зрадників і злочинців серед священнослужителів потрібно притягувати до відповідальності. Про це він розповів у програмі «Духовна абетка» 12 каналу.

Насамперед звернув увагу, що релігійні питання завжди дуже складні, адже мало обізнаними людьми легко маніпулювати. На переконання духівника, жодного Московського патріархату в Україні не повинно бути. Його представники не мають на це ні морального права, ні канонічних підстав.

Архімандрит наголосив: у 1991 році, після здобуття Україною незалежності, мала би утворитися й українська незалежна церква.

«Але почалися хитросплетіння, одурманення про духовну єдність. Це все говорили простим людям, які звикли довіряти своїм пастирям. Те, що крилося за всім цим, ми бачимо сьогодні, – це бажання надалі тримати Україну у своїй владі і ментально, і політично, і фінансово. Тому виникло розділення в українському суспільстві, українській церкві. Це трагедія… Церква не має бути пропагандистом якихось світів. Церква має проповідувати слово Христа. Церква має дбати про людську душу. Це базові речі. Якби так було, то сьогодні ми мали би зовсім інше суспільство».

Читати ще: Луцький священник – про технології, ідентифікаційний номер і кінець світу. Інтерв’ю

Константин Марченко зазначив, що вже сьогодні церква мали би готувати майданчики для того, щоби працювати зі зраненими душами, а не займатися політикою. Своєю чергою, виявляти зрадників і злочинців повинні правоохоронні органи, зокрема Служба безпеки України, а винні мають понести відповідальність.

«Люди, які люблять Христа, говорять про те, що нам потрібно думати про об’єднання українського православ’я. Як ми будемо об’єднуватися, якщо сьогодні ми не хочемо чути один одного? Давайте будемо чесними: є багато волонтерів, які підтримують православну церкву Московського патріархату. На моє глибоке переконання, вони одурманені, вони довірилися тим, хто свідомо ними маніпулює. Але вони є. І відкинути цих людей – вчинити не по-християнськи. Нам потрібно бути мудрішими, наказувати винних і не дозволяти, аби всіма нами хтось маніпулював», – прокоментував священник.
На його думку, більшість у Києво-Печерській лаврі свідомо чи несвідомо живе в «руському світі», а одіозний Павло Лебідь, відомий як Паша Мерседес, є яскравим прикладом маніпулятора та безбожника.

Читати ще: Скандальний Павло Лебідь заявив, що не буде виселятися з лаври. З ним був митрополит з Волині

«Не мені ж учити тих людей, які покликані займатися безпекою держави. Вони прекрасно все знають. Їх (винних) потрібно реально притягувати до відповідальності, обмінювати на наших полонених і відправляти до Росії. Хай там живуть і люблять її, – сказав Константин Марченко. – А звичайним ченцям, які прийшли за покликом серця у велику святиню (її ще називають душею українського народу), потрібно дати молитися. Людина, яке живе в Бозі, яка живе з Христом, яка живе за своїм сумлінням, не може бути в російській церкві в Україні. Якщо на неї не чинитимуть тиск, вона дуже швидко зробить правильний вибір. Сьогодні бути в російській церкві – це бути на стороні беззаконня».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
клірик Показати IP 2 Квітня 2023 17:32
Як би то обміняли. Але мені здається, що стільки цих дармоїдів і в раші непотрібно. Їдять і пють, як коні, а віддачі - кадилом помахає.
Укр Показати IP 2 Квітня 2023 20:42
Вас попів усіх на передову незалежно чиї ви. Найбільше біди в Україні від вас. А цей «монах» особливо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus