USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.97

Рожищенська та Старовижівська райради засудили силовий розгін торговельної блокади

17 Березня 2017 10:50
Депутати Рожищенської та Старовижівської районних рад одноголосно підтримали звернення щодо дій стосовно учасників економічної блокади тимчасово окупованих територій окремих районів Донецької та Луганської областей України та введення санкцій проти банків з російським капіталом. Звернення адресовані Президенту України Петру Порошенку, прем'єр-міністру Володимиру Гройсману, голові ВР Андрію Парубію та генпрокурору Юрію Луценку.

Фракція «УКРОП» стала одним із ініціаторів звернень у Рожищенській райраді. Голова фракції Орест Кметюк наголосив, що місцеві ради не мають залишатись осторонь та зобов’язані заявити центральній владі про свою позицію, повідомляє прес-служба Волинського УКРОПу.

«Президент повинен відреагувати та покарати винуватців силового розгону учасників торговельної блокади окупованих територій. Крим є анексованим, а окремі регіони Донецької та Луганської областей – тимчасово окуповані Російською Федерацією. Тому Україна повинна припинити всі види економічної взаємодії з ними. Це необхідний крок, адже в іншому випадку ми будемо грати на руку агресору. Українська влада має підтримувати свій народ у цьому, а не іти проти нього», – заявив Орест Кметюк.

Основні вимоги, які зазначили у своїх зверненнях депутати обох рад:

- негайно звільнити затриманих учасників блокади торгівлі з окупованими територіями Донбасу та припинити будь-яке їхнє переслідування;

- звільнити із займаних посад Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та заступника голови Нацполіції В’ячеслава Амброськіна;

- прийняти закон «Про тимчасово окуповані території України».

Також депутати наголосили, що РНБО повинно терміново ввести секторальні санкції щодо Російської Федерації, які стосуватимуться в першу чергу банківської сфери.

Нагадаємо, що звернення щодо блокади вже були прийняті Волинською обласною, Луцькою, Володимир-Волинською та Нововолинською міськими, Ковельською та Любомльською районними радами. Проте, на відміну від місцевих рад районів, де звернення прийняли одноголосно, у облраді депутати від «Солідарності» не взяли участь у голосуванні. У Луцькраді, окрім «Солідарності», звернення проігнорували фракції «Самопоміч» та «Свобода».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
дур-дом Показати IP 17 Березня 2017 14:50
Депутати Староі Вижівки "порішали" всі наболілі питання та проблеми і накінець прийшли до політики! Ура!
люмпен-пролетариат Показати IP 17 Березня 2017 15:10
жек 32 також засуджуе силовий розгін

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus