USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Сьогодні створюється новий Майдан, – експерт

13 Березня 2017 21:55
В районі розгону блокади ОРДЛО сьогодні створюється свого роду новий Майдан, де важко розібратися, хто правий, а хто винен. Відтак, це може спричинити масштабні заворушення в країні.

Про це заявив Валерій Кур, експерт з правоохоронної діяльності, представник України в Internationale Police Associated (IPA) в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK.

При цьому представник IPA розкритикував використання силових методів розгону блокадних редутів, оскільки в теперішній ситуації це може призвести до трагічних наслідків. «Я проти силових методів, – каже Валерій Кур. – Це призведе до крові».

За його словами, проблему потрібно вирішувати законними методами. «Я би порадив політикам, які на стороні блокади, вийти туди і допомогти цим людям. Щоб це не було озброєне протистояння, щоб це був мирний протест, – каже Валерій Кур. – У мене є побоювання, що хтось розхитує ситуацію, аби зробити щось подібне на військовий стан. Скажуть: вибачте, але я буду застосовувати силу. Я цього дуже боюсь».

Екперт радить детально розслідувати кожен випадок дій силовиків під час розгону блокади ОРДЛО. «Не можна нікого вивозити таємно, нікого не повинні бити. Зараз народу дай тільки іскру – і чекайте ексцесів», – підкреслив він.

Валерій Кур наголосив, що люди, які втомилися від тіньових відкатів, від контрабанди на мільярди доларів, мають право на протест. А з огляду на ситуацію та на низький рівень довіри до політиків, може наступити не лише політична, а й військова криза.

Нагадаємо, опублікували відео затимання активістів блокади. 13 березня сили СБУ та спецпідрозділ КОРД захопили редут торгівельної блокади на станції Кривий Торець. Чимало людей постраждали й були затримані.

У відповідь на таке свавілля волинські активісти, учасники блокади ОРДЛО, зібралися в ОДА з вимогою звільнити блокадників. Натомість голова ОДА заявив, що він досі проти блокади ОРДЛО, тому йому запропонували піти у відставку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Майдан Показати IP 13 Березня 2017 22:44
"СЬОГОДНІ СТВОРЮЄТЬСЯ НОВИЙ МАЙДАН"-і хто на нього вийде? Люди вже втомились від ваших майданів. Мабудь то щось почнеться інше. І чим ви кращі від яника?
Я не робот Показати IP 13 Березня 2017 22:48
ЧЕКАЙТЕ МИ ЩЕ В ЄС НЕ ВСТУПИЛИ КУ ДИ НАС ЯНИК НЕ ПУСКАВ ЩЕ НЕМАЄ РЕЗУЛЬТАТІВ 2 ГО ТО ЯКИЙ 3 Й
Наташа Показати IP 14 Березня 2017 11:01
А від тарифів, відкатів, брехні, війни, біди, горя, каліцтва ви не втомились? Просто хочуть здати Україну. Вам це не болить? Хочете стати рабами у кацапів? Майдан може зупинити все це, коли люди згуртуються і вийдуть, щоб боялися високопосадовці, які мають нас за лохів і нагло обкрадають.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus