USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Розказали, як зберегти серце здоровим

31 Травня 2012 15:11
Якщо люди дослухатимуться до порад лікарів, кинуть палити, споживатимуть багато фруктів та займатимуться фізичними вправами, через 20 років середня тривалість життя зросте на 6 років.

Про це розповів професор, голова комітету публічного здоровʼя Польської академії наук Томаш Здроєвський під час прес-конференції у стінах Волинської ОДА.

У заході взяли участь начальник управління охорони здоровʼя обласної державної адміністрації Ігор Ващенюк, професор, керівник обласного центру кардіоваскулярної патології і тромболізису комунального закладу «Луцька міська клінічна лікарня» Андрій Ягенський, професор, голова Асоціації превентивної та антиейджинг медицини Ольга Барна та голова комітету публічного здоровʼя Польської академії наук Томаш Здроєвський.

Останній, зокрема, розповів, що для того щоб уникнути проблем із захворюванням серцево-судинної системи, потрібно «не палити, мінімум 30 хвилин у день займатися фізичними вправами, їсти 5 порцій овочів та фруктів щодня (під порцією розуміється кількість овочів та фруктів, яка поміститься в долоні, ‒ «ВН»), бути добрими, привітними та мати позивне ставлення до життя».
Також професор додав, що у боротьбі зі серцево-судинними захворюваннями існує велика проблеми: люди недостатньо інформовані про небезпеку, наслідки та профілактику лікування таких хвороб.
Андрій Ягенський зауважив, що проблема таких захворювань є досить важливою та актуальною. Зокрема, він висловив думку про те, що перший і серйозний крок у її вирішенні вже зроблено.
«Ми почали інформувати населення. Люди почали знати більше», ‒ сказав Ягенський.

Також він зауважив, що до проблеми боротьби зі захворюваннями серця потрібно долучати не лише медиків, а й політиків та силовиків. Зокрема, Ягенський згадав про постанову Президента України про заборону паління в громадських місцях. Медик наголосив, що саме правоохоронні органи повинні контролювати це питання. За його словами, паління – особиста справа кожного. Постанова ж спрямована на захист здоров’я пасивних курців.

Ягенський нарікає, що немає інформування про профілактику захворювання серцево-судинної системи з боку держави.

«Поки держава не буде займатися інформаційною політикою, поки ми не донесемо цей меседж про ризик серцево-судинних захворювань до людей, ми не зможемо добитися позитивних результатів», ‒ зауважив професор.

Ігор Ващенюк розповів, що в області ведеться робота зі створення спеціальних реабілітаційних центрів. Зокрема, планують збудувати такі заклади в районах та «йдуть ремонтні роботи з відкриття реабілітаційного центру в міській лікарні».

Томаш Здроєвський розповів про профілактику захворювань. За його словами, щоб не захворіти, потрібно найперше – кинути палити та більше ходити пішки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus