USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Розрізали автомобілі, діставали потерпілих: у Луцьку відбулися польові навчання для добровольців-рятівників

28 Липня 2021 18:20
28 липня у Луцьку відбулися спільні польові навчання з використанням рятувального обладнання для представників добровільних дружин 15 територіальних громад Волині.

Навчання організовані в рамках міжнародного проекту технічної допомоги «Зміцнення потенціалу добровільних пожежно-рятувальних підрозділів в порятунку постраждалих від нещасних випадків на дорогах Люблінського воєводства та Волинської області», що стартував наприкінці 2018 року в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020, повідомляє сайт Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Читати ще: Понад 200 тисяч євро – громадам. На Волині реалізовують унікальний міжнародний проект*

Польові навчання відбулися на базі Аварійно-рятувального загону спеціального призначення УДСНС у Волинській області. Тренування полягали в моделюванні дорожньо-транспортної пригоди з перекиданням автомобіля. Професійні рятувальники демонстрували добровольцям алгоритм дій при ДТП: як розрізати авто, діставати потерпілих, надавати їм першу допомогу тощо.
По тому учасники вийшли на онлайн-зв’язок із Хелмом. Учасникам заходу презентували фотографії з польових навчань, проведених у Грубешівському, Холмському та Влодавському повітах. Також було продемонстровано навчальні відеофільми.
Читати ще: Місія – допомагати: у Луцьку відбулися навчання для добровільних пожежних дружин

Під час заходу учасники проекту мали нагоду поділитися інформацією про діяльність добровільно-пожежних підрозділів Польщі та України, обговорили напрямки розвитку та майбутнього добровольчих пожежних підрозділів, а також можливостей транскордонного співробітництва.
Читати ще: На Волині діятимуть добровільні пожежно-рятувальні підрозділи

Насамкінець добровольцям пожежно-рятувальних підрозділів 15 тергромад Волині передали медичні сумки-укладки, ноші та жилети, придбані в рамках проекту.
Як відомо, у проекті беруть участь 15 волинських територіальних громад. Він покликаний підвищити безпеку дорожнього руху й охоплює прикордонні території, на яких проживає майже 300 тисяч людей. Проект передбачає створення при громаді добровільного пожежно-рятувального підрозділу, а також навчання добровольців та оснащення їх потрібним обладнанням.

Читати ще: На Волині створять 15 добровільних підрозділів для порятунку життів

Бюджет проекту – € 712 358,85, з них € 641 122,65 (90%) – грант ЄС, € 71 235,85 (10%) – кошти бенефіціарів. Волинь отримає € 209 744,0, з них € 188 769 за рахунок гранту.

Учасниками проекту від Волинської області є Устилузька, Поромівська, Павлівська, Литовезька, Іваничівська, Вишнівська, Рівненська, Голобська, Дубівська, Колодяжненська, Заболоттівська, Шацька, Любешівська, Жидичинська, Луківська громади.

З української сторони проект реалізовують Комунальна установа Волинської обласної ради «Агенція розвитку Єврорегіону «Буг» та Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», з польської – «Асоціація органів місцевого самоврядування Єврорегіону «Буг».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Микола Показати IP 28 Липня 2021 20:30
Запорожця шкода. Треба було москаля

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus