USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Розслідувачі встановили командира «вагнерівців» у Соледарі: що про нього відомо

17 Січня 2023 10:03
Розслідувачі ідентифікували командира «вагнерівців» під час штурму Соледара Донецької області. Ним виявився колишній військовий, раніше судимий за шахрайство.

Як передає УНІАН, про це пише Центр «Досьє».

«14 січня в Телеграм-каналі пресслужби Євгена Пригожина з’явився відеоролик, де «кухар Путіна» представляє «командувача взяттям Соледара». Ім’я чоловіка, з яким Пригожин стоїть на тлі зруйнованого будинку, не розкривається, але творець ПВК «Вагнера» називає його досвідченим бійцем, який взяв місто «без жування соплів за два тижні», – йдеться у повідомленні.

Журналісти зазначили, що насправді бої за Соледар йдуть з весни 2022 року і тривають досі.

За даними Центру «Досьє», командувача «вагнерівцями», відправленими на штурм Соледара, звуть Антон Єлізаров.

«Він народився в 1981 році в Ростовській області, в 1998 році закінчив Ульяновське гвардійське суворовське військове училище, в 2003 році – Рязанське вище повітряно-десантне командне училище. Єлізаров служив у 108-му полку 7-ї гвардії десантно-штурмової дивізії в Новоросійську, де командував взводом і ротою. Крім того, він був командиром групи в 10-й окремій бригаді спецназу в Молькіно. Під час служби брав участь у бойових діях на Північному Кавказі», – додали розслідувачі.

При цьому, в 2014 році Єлізаров був звинувачений у шахрайстві зі службовою квартирою. Зазначається, що він надав недостовірні документи під час її приватизації. Суд засудив його до трьох років позбавлення волі умовно і штрафу. Після судів з Міноборони РФ Єлізарова виселили зі службової квартири.

Читати ще: В ISW пояснили, навіщо Пригожин маніпулює «захопленням» Соледара

«Як мінімум з 2016 року Єлізаров числиться в «Вагнері» з позивним Лотос, номер М-0136. Він воював у Сирії, де був у 2017 році поранений осколком у стегно, працював у 2018-2019 роках у ЦАР інструктором, у 2021 році командував штурмовим загоном у Лівії. У вересні 2022 року Єлізаров з’являвся разом з Пригожиним і губернатором Волгоградської області на похоронах вагнерівця Олексія Нагіна», – розповіли розслідувачі.

Бої за Соледар

Додамо, військовослужбовець ЗСУ Степан Барна заявив, що біля Соледара почнеться тривале позиційне протистояння на витривалість. Він підкреслив, що в місті відбувається окопна війна, тобто зафіксувалися позиції обох сторін і говорити про втрату Соледара занадто рано.

Українські військові розповіли, що окупанти продовжують жертвувати своїми людьми в спробі взяти Бахмутську ділянку фронту під свій контроль. Росіяни навіть не забирають тіла загиблих і поранених з поля бою, а залишають їх там замерзати.

У британській розвідці зазначили, що українські військові зберігають позиції в Соледарі Донецької області і поступово наближаються до Кремінної Луганської області. У звіті сказано, що станом на 15 січня ЗСУ майже безперечно зберігали позиції в Соледарі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus