USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Садовий втрачає контроль над «Самопоміччю». Погляд

20 Червня 2017 08:15
Заява лідера фракції "Самопомочі" Олега Березюка про оголошення голодування викликала хвилю кепкувань у соцмережах.

Соратнику Андрія Садового не допомогли ані пафосні заяви про "окупацію Львова ворогом", ані рішення ночувати під Адміністрацією президента, інформує Depo.ua.

Навпаки, ідея Березюка посидіти на сходинках будівлі АП вийшла ще більш кумедною з огляду на те, що ночувати йому доведеться без будь-яких шансів зустрітися з президентом Петром Порошенком, який полетів до США на зустріч з хазяїном Білого дому Дональдом Трампом.

З огляду на це у громадськості виникло два закономірних питання? По-перше, чому Березюк вирішив голодувати лише зараз, коли президент вже поїхав з України? По-друге, чому голодування оголосив Березюк, а Садовий продовжує їсти, хоча саме він, за великим рахунком, мав би одноосібно нести відповідальність за ситуацію у Львові?

Насправді, ця ситуація вчергове продемонструвала, що Садовий поступово втрачає контроль над "Самопомічю". Чому б усій партії разом не поголодувати усією фракцією. Влаштувати який-небудь "сміттєвий" пост? Це б виглядало якось логічно. Утім, поки що окрім свого давнього друга-психоаналітика Олега Березюка мера Львова ніхто не хоче пожаліти.

Навпаки, замість цього у Львівській області місцеві осередки "Самопомочі" уперто провалюють допомогу Садовому. Так, у місті Миколаїв, що на Львівщині, представники партії Садового вже двічі проголосували проти прийому львіського сміття.

Голодування Березюка остаточно продемонструвало абсолютну кризу жанру, в якій опинилося найближче оточення Садового. Якому по-хорошому давно треба було б визнати: люди, я нездатний вирішити проблему зі сміттям у місті, а тому я пишу заяву про відставку, а містянам треба обрати собі іншого мера. Однак Садовий чомусь так не робить, намагаючись викликати до себе жалість, після чого скористатися цим для своїх політичних перспектив. Виходить не дуже, а яскраво ілюструє наявність такого собі політичного едипового комплексу…

Що ж до Березюка, то йому доводиться виконувати усі потаємні думки свого патрона. Хоча, за великим рахунком це мав би зробити сам мер міста. Так само, як свого часу голодувала Наталія Вітренко, Надія Савченко чи Юлія Тимошенко. Попри усі застереження до цих осіб та їх дій, але на відміну від Садового вони хоча б голодували самі за себе.

Останнім часом голодування вже перетворилося на комічне шоу. Чого було лише варте рішення про голодування "радикала" Ігоря Мосійчука. Пізніше виявилося, що він просто вирішив схуднути заради своєї дружини. Можна згадати і екс-нардепа від БЮТ, професійного мітингаря Михайла Волинця, який свого часу примудрився проголодувати від сніданку до після обіду, і знову почав їсти. У квітні 2016 року голодував ведучий Савік Шустер. Але шоу протривало півтори доби, після чого йому відновили ліцензію для роботи в Україні.

Схоже, що Березюку на відміну від Шустера чи Волинця доведеться довго чекати, поки питання зі сміттям буде врегульоване. На жаль, головна проблема лежить у Садовому, який наразі не дуже-то поспішає врегулювати проблему, яка вже багатьом набила оскому…

Зазначимо, сміття, яке збирають на вулицях Львова, після Грибовицької трагедії вивозять по всій Україні. Декілька днів самоскиди з сусідньої області прямували і на Волинь – до луцького полігону твердих побутових відходів. Окрім того, як повідомлялося раніше, сміття зі Львівської області викидали у волинських лісах. Зокрема, його помітили у Ківерцівському районі, намагались висипати під Колками та на Локачинському полігоні.

Автівки з львівським сміттям, яке ось уже кілька місяців активно “розтягують” по Україні, дісталися й до Володимира-Волинського. Окрім того, львіське сміття виявили і поблизу с. Мар’янівка Горохівського району, та у Новоград-Волинському на Житомирщині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 20 Червня 2017 12:18
Дурна стаття.Цікаво , щоб інший на місці Садового зробив.А можливо причина в партії" Самопоміч"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus