USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Села поблизу Луцька не мають нормальних очисних споруд

8 Липня 2019 10:40
Поширення неприємного запаху створює проблеми не лише для лучан, а й мешканців навколишніх сіл. Основною причиною є поля фільтрації Гнідавського цукрового заводу, куди зливається мелясна барда підприємства «БІО ПЕК», йдеться на сайті Луцької міської ради.

ЧИТАТИ ЩЕ: У ЦЕНТРІ ЛУЦЬКА СОТНІ ЛЮДЕЙ ВИМАГАЛИ ЧИСТОГО ПОВІТРЯ

Однак, часто лунають закиди на поширення неприємного запаху від очисних споруд КП «Луцькводоканал». Директор підприємства Віктор Гуменюк зазначає, що такі закиди безпідставні. За його словами, технологічні процеси передбачають появу неприємного запаху, але він не настільки різкий як той, який нині відчувають лучани. Крім того, передбачена захисна 500-метрова зона, у рамках якої неприємний запах розвіюється.
Керівник КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк та головний інженер Сергій Строк для з’ясування причин виникнення неприємних запахів у районах територіально віддалених від основного джерела (поля фільтрації ПАТ «Гнідавський цукровий завод») 5 липня оглянули так звані каналізаційно-очисні споруди на прилеглих до міста територіях в с. Липини та с. Княгининок. Їх лише умовно можна назвати очисними, бо скид фекалій практично без очищення здійснюється безпосередньо на ґрунт як з комунальних мереж цих населених пунктів, так і перевізниками- асенізаторами.

Крім того, на території приміських населених пунктів розміщені тваринницькі ферми (овеча ферма у с. Княгининок) та гноєсховище значних розмірів. При високих температурах атмосферного повітря ці об’єкти є джерелами надзвичайно неприємного запаху, який поширюється і на окраїнах Луцька, адже відстані від них до міських вулиць не більше 2-5 км.

Головний інженер КП «Луцькводоканал» Сергій Строк зауважив, що очисні споруди їхнього підприємства проводять фільтрацію та очиску стоків. Оглянуті ж, так звані, очисні споруди села Княгининок та Ліпіни є фактично полями фільтрації. Він наголосив, що подібна ситуація й у селі Підгайці. Сюди перекачуються каналізаційні стоки з цих сіл та відбувається злив асиназаційних машин. Все це перебуває під відкритим небом й піддається дії навколишнього середовища.

Варто зазначити, що очисні споруди села Липини знаходяться поблизу річки Сапалаївка й частина стічних вод звідти теоретично може попадати у річку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 8 Липня 2019 12:56
Луцькводоканал, та визнайте ви нарешті що смердить у Ліплянах, що міські каналізаційні мережі в занедбаному стані,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus