USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Відстійники Гнідавського цукрового заводу – основна причина смороду в Луцьку, – екологи

4 Липня 2019 14:58
Екологи вважають поля фільтрації Гнідавського заводу, куди скидає відходи етанольного виробництва, ТОВ «Біо Пек», основною причиною смороду в Луцьку.

Про це йшлося 4 липня під час виїзного засідання тимчасової міжвідомчої комісії на полях фільтрації Гнідавського цукрового заводу.

Зокрема, начальниця відділу екології Оксана Тарабанюк зазначила, що саме викиди ТОВ «Біо Пек» є причиною смороду у місті.

З її слів, різний характер смороду в місті через те, що етанольні відходи змішуються з каналізаційними відходами. Вона також наголосила, що за документами обленерго цукровий завод використовує велику кількість електроенергії, хоча в документах не зазначено, що це саме «Біо Пек». Однак сам цукровий завод розпочне свою роботу лише наприкінці серпня.

Зазначимо, що раніше з’явилася інформація про те, що завод з виробництва біоетанолу незаконно злив у міську каналізацію мелясну барду, внаслідок чого сморід поширився містом. Як повідомили екологи Волинської ОДА, за результатами проведених перевірок, звернень громадян з’ясували, що найбільш ймовірна причина виникнення смороду в Луцьку – поля фільтрації Гнідавського цукрового заводу, де здійснює господарську діяльність ТзОВ «БІО ПЕК».

У місті збирають підписи для позапланової перевірки заводу. Натомість директор Гнідавського цукрового заводу стверджує, що машина, з якої здійснили злив барди у міську каналізацію Луцька, не належить підприємству. А вже сьогодні Луцька міська рада звернулася до прокуратури Волинської області щодо проведення досудового розслідування у зв’язку зі скаргами мешканців Луцька на жахливий сморід, масове погіршення стану здоров’я та нестерпні умови життя та праці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Віктор Показати IP 4 Липня 2019 15:18
екологи скромно не помічають діяльність птахофабрик курчака за новою поштою 4....
Чак Норіс Показати IP 4 Липня 2019 15:23
А смердить то розкладанням трупів, тваринних чи то .... рештків, а не якимись відходами від переробки буряку!
Джекі Чан Показати IP 4 Липня 2019 15:32
Екологи вважають поля фільтрації Гнідавського заводу, куди скидає відходи етанольного виробництва, ТОВ «Біо Пек», основною причиною смороду в Луцьку. Екологи внюхайтесь чим смердить, ви говорите не правду ЛЮДЯМ, яким остогидло кожен день і ніч дихати трупачинням.
Лучанин до Джекі Чан Показати IP 4 Липня 2019 15:52
Не звізди, ваняє гімном.. а не трупаками
Джекі Чан Показати IP 4 Липня 2019 16:05
Шо відізвалися!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus