USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Ще чверть сотні волинян знають, як бути підприємцем

16 Жовтня 2008 11:24
Нещодавно за направленням Луцького міського центру зайнятості пройшли навчання в МАУП  за  програмою «Підприємець-початківець» 25 осіб. Про це 16 жовтня повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує офіційний сайт Волинської ОДА, такі курси допомагають  безробітним зрозуміти суть підприємництва, чіткіше визначитись з напрямками організації власного бізнесу. Щоб запобігти чи мінімізувати ризики, пов’язані з підприємницькою діяльністю, у Луцькому міському центрі зайнятості відбувся постійнодіючий семінар «Загальні основи підприємницької діяльності».
У ньому брали участь 28  пошукачів роботи, в тому числі 25 осіб, які пройшли навчання за програмою «Підприємець-початківець» і в мають намір скористатись одноразовою виплатою допомоги по безробіттю для започаткування власної справи.
На  семінар запросили представників Луцької ОДПІ, ПриватБанку, АППБ Аваль та Волинського обласного Фонду підтримки підприємництва. Відкрила семінар  начальник відділу активної підтримки безробітних Луцького міського центру зайнятості Лариса Сікорська, яка проінформувала присутніх, що фінансова підтримка  службою зайнятості підприємницької ініціативи безробітних сприяє продуктивній зайнятості.
З початку 2008 року підприємницьку діяльність за сприянням служби зайнятості започаткували 155  осіб. Із тих, хто реалізував свої можливості в сфері бізнесу, найбільше працює у сфері торгівлі – 59 осіб, 42 особи надають побутові послуги, 15 – працює в сфері виробництва, 12 – надають транспортні послуги, решта – бухгалтерські, юридичні, медичні та інші послуги.
Довідково:
Луцький МЦЗ для організації власної справи з коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття надав одноразову допомогу по безробіттю у сумі 799,9 тисячі  гривень. Максимальна одноразова допомога, яку може виплатити служба зайнятості виходячи з розміру середньої заробітної плати, що склалась за всіма видами економічної діяльності Волинської області, становить, на сьогодні, близько 16 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus