USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Що у Ковельській колонії з патріотичним вихованням?

1 Грудня 2014 08:00
До Ковельської виховної колонії завітав мандрівний фестиваль документального кіно. Близько 80 ув’язнених юнаків переглянули три гостро соціальні фільми, які до них з Луцька привезла громадська активістка Богдана Стельмах, один з них мав назву "Південний кордон".

Нагадаємо, XI Міжнародний мандрівний фестиваль документального кіно про права людини відкрився у Луцьку стрічкою про Майдан «Євромайдан. Чорновий монтаж».



Найбільше емоцій і обговорень у Ковелі викликав фільм «Лізо, ходи додому!»,в якому піднімаються питання сім'ї,відношення матері до дитини, низького соціального забезпечення громадян.

Зі слів заступника начальника колонії Юрія Філаретова, перегляд подібних фільмів для вихованців колонії - чудовий подарунок. Дуже часто Ковельську виховну колонію відвідують благодійники, громадські активісти, які хочуть урізноманітнити розмірене життя ув’язнених. Доволі часто вони передають юнакам матеріальні речі, однак найбільше хлопці люблять, коли їм організовують хороше та корисне дозвілля.

«Як правило, дозвілля хлопців проходить у вихідні дні. Тоді вони мають можливість відвідувати бібліотеку, ходити до представників релігійних організацій - таких, як п’ятидесятники, баптисти, до священиків Української Православної Церкви. Також хлопці беруть участь у різних спортивних заходах, що тривають на території колонії. У нас є дві спортивні зали, організовуються різні спортивні змагання, спартакіади. Відвідують хлопці й психолога, проводяться різні сеанси психоемоційного розвантаження», - розповів Юрій Філаретов.

Юнаки, кажуть, були захоплені переглядом фільмів, які їм привезли з обласного центру. Після перегляду кожної стрічки ставили запитання щодо побаченого, висловлювали власні міркування.

Один з фільмів демонстрував діяльність українських волонтерів, які активно допомагали військовим у зоні АТО. Як стверджує Юрій Філаретов, у хлопців з патріотичним вихованням - усе гаразд.

«Хлопці знають про події, які зараз відбуваються у країні. Дуже переживають. Працівники колонії на кожне державне свято влаштовують такі заходи, де б хлопці якнайкраще продемонстрували свій патріотизм і не забували про те, що після колонії їх чекає життя на волі, де вони вже повинні вести себе по-іншому як особистості, громадяни, патріоти», - резюмував Юрій Олександрович.



Довідка: У рамках Мандрівного фестивалю цього року демонструватимуться 32 документальні фільми на тему прав людини від Docudays UА. Їх побачать мешканці більш ніж 200 міст, містечок і селищ 22 регіонів України: у Київській, Дніпропетровській, Запорізькій, Івано-Франківській, Кіровоградській, Львівській, Луганській, Полтавській, Херсонській, Чернігівській, Чернівецькій, Тернопільській, Волинській, Донецькій, Житомирській, Харківській, Вінницькій, Одеській, Сумській, Закарпатській, Миколаївській, Рівненській областях. А також жителі Криму.

Показ фестивальних фільмів відбувається із жовтня до грудня включно у кінотеатрах, будинках культури, вищих навчальних закладах, школах, молодіжних клубах, книгарнях, бібліотеках тощо. Також покази фестивальних фільмів і дискусії про права людини за участю правозахисників пройдуть у колоніях і СІЗО України, в навчальних закладах для майбутніх працівників пенітенціарної системи. Засуджені та працівники колоній і СІЗО більше дізнаються про права людини і зможуть налагодити цивілізований діалог у правовому полі; студенти матимуть можливість обговорити фестивальні фільми з правозахисниками, визначити проблеми, які існують в колоніях, і шляхи їх розв'язання.
Ефект від перегляду фільмів підсилюється зустрічами з відомими правозахисниками, режисерами, діячами культури та митцями; тематичними дискусіями, обговореннями, диспутами, майстер-класами на правову тематику в молодіжних аудиторіях, форум-театрами, «живими бібліотеками» та іншими правопросвітницькими заходами.


Довідка - сайт Kowel.com.ua
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus