USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Щоб забрати душевнохворих із замку Радзивіллів, треба 80 мільйонів

23 Вересня 2008 12:55
За словами заступника головного архітектора області Миколи Томчука, на будівництво нової психлікарні потрібно близько 80 мільйонів гривень. Ділянку розміром 5 гектарів уже вибрали. Про це він розповів під час наради з питань проекту доповнень до Регіональної програми розвитку культури, мистецтва, туризму на 2006-2010 роки, – 23 вересня інформує репортер «Волинських Новин».
 
Аби відновити історико-архітектурний комплекс у колишньому палаці Радзивіллів, розглядають два варіанти перенесення психлікарні із Олики. Перший – на ділянку поблизу Олики, – розповів пан Томчук. Територія у 5 гектарів є у резерві сільради Одерад. На будівництво нового закладу для душевно хворих потрібно близько 80 мільйонів гривень, а також 500 тисяч – на очисні споруди, – додав він. На користь цього варіанту схиляє той факт, що члени майже кожної сім’ї в Олиці працюють у психлікарні.
 
Інший вихід із ситуації – добудова корпусу до обласної лікарні у Луцьку. «Такої можливості ми теж не виключаємо», – сказав заступник голови ОДА Святослав Кравчук.
 
До 10 жовтня Святослав Кравчук доручив написати листи від обласної адміністрації до Президента, Кабміну та до кожного депутата ВР від Волині. Вони, за словами чиновника, можуть всіляко сприяти виділенню із держбюджету суми у 80 мільйонів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus