USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Щороку близько 2 тисяч дітей потрапляють до дитячих будинків, – Мінсоцполітики

15 Грудня 2020 22:47
Щороку близько 2 000 дітей потрапляють до дитячих будинків, більшість із них через соціальні проблеми.

Про це під час дискусії «Будинок дитини не для дитини» заявила міністр соціальної політики Марина Лазебна, повідомляє УНН.

«Близько 2 тисяч дітей щорічно потрапляють до будинку дитини, але ви знаєте, що 2020 рік міг стати роком припинення влаштування дітей у ці заклади. 2020 рік складний, але чи дійсно він міг стати роком, коли б діти вже не влаштовувалися до будинку дитини. Я думаю, що ні. Перш за все, чи навчили ми громади надавати якісні послуги, опікуватися дітьми, передбачати всі ті ризики, що основною причиною потрапляння дітей у будинки дитини є соціальні проблеми. Тому що тільки 411 фахівців соціальної роботи є в громадах, всі інші поки на районному рівні», – зазначила вона.

Нагадаємо, у Верховній Раді України зареєстрували поданий Кабміном законопроект № 3587 щодо реформування системи інституційного догляду та виховання дітей, який змінює підходи до держдопомоги та функціонування відповідних закладів.

Також, Кабінет міністрів України прийняв постанову щодо запобігання потраплянню дітей без поважних причин до інституційних закладів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus