USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Школа №27 у Луцьку має бути відкрита 1 вересня, – Ігор Поліщук

9 Серпня 2018 18:06
Принциповою позицією міської влади є запуск школи №27 вже цього навчального року, тож кошти, необхідні на купівлю обладнання для закладу знайдуть у міському бюджеті.

Будівлю нової школи №27 у 55-му мікрорайоні Луцька оглянули представники міської влади 9 серпня.

Готовністю школи до роботи з 1 вересня цікавилися виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт, радник міського голови Ігор Поліщук та начальник управління освіти міськради Зіновія Лещенко. Вони оглянули усі приміщення школи, проінспектували, які саме меблі вже завезені та яке обладнання встановлене.

Як наголосив радник міського голови Ігор Поліщук, принциповою позицію міської влади є те, що вже 1 вересня у школу повинні піти навчатися діти, тож зараз приміщення оглядали, аби переконатися, що роботи на об’єкті підходять до завершення.

З його слів, дофінансувати потрібно ще 7,2 мільйона гривень, тому мають намір скликати найближчим часом позачергову сесію міськради, щоб дофінансувати ці кошти.

Депутатам запропонують п’ять мільйонів на ці потреби перекинути з коштів, передбачених на реабілітаційний центр для бійців АТО, оскільки його проект зараз перебуває на експертизі і вказані кошти неможливо використати та 2,2 мільйона спрямувати з коштів, передбачених на капітальний ремонт доріг.
Григорій Пустовіт акцентував увагу на тому, що раніше казали, що варто виділити з міського бюджету 10 мільйонів, і школа буде добудована, тому що решту профінансують з держбюджету. На жаль, коштів соцеконому до жовтня не буде, тому, якщо все ж чекати на ці кошти та оголосити тендери на купівлю обладнання, школа зможе бути забезпечена лише на початку весни. Тобто, школа змушена була б ще рік стояти. Отже, кошти вирішили знайти у міському бюджеті, щоб школа була введена в дію з 1 вересня.

Під час огляду переконалися, що роботи перебувають на завершальному етапі. Як розповіла Зіновія Лещенко, відбулися тендери на закупівлю обладнання для хімічного та фізичного кабінетів, тож обладнання завезуть. Вже надійшло до 470 заяв від батьків на навчання дітей у школі, загалом школа розрахована на 650 учнів. Наразі вирішили учням 10-11 класів рекомендувати продовжувати навчатися в тих школах, де вони здобували освіту раніше, тож набиратимуть цього року учнів 1-9 класів, у тому числі, наберуть 4 класи першокласників (понад 120 учнів).

Заняття з фізкультури наразі відбуватимуться у приміщенні для учнів початкових класів, решта учнів займатиметься на вулиці, де облаштували поле зі штучним покриттям, на окремі заняття укладуть договори зі школами, що розташовані поблизу. Також у школі функціонуватиме басейн. Добудувати спортзал планують, залучивши кошти Державного фонду регіонального розвитку. Григорій Пустовіт запевнив, що у цьому напрямку співпрацюють з облдержадміністрацією.

Директор ТзОВ «Житлобуд-2», яке здійснює будівництво школи, Леонід Стефанович зауважив, що депутати від усіх політичних сил повинні проголосувати за те, щоб школа запрацювала з 1 вересня. Школу будували протягом 7 років, загалом на будівельні роботи витратили 69 мільйонів гривень. Обладнання загалом коштує 10 мільйонів, отже загальний кошторис школи сягає 80 мільйонів гривень.
Зіновія Лещенко зазначила, що ця школа єдина з луцьких шкіл обладнана ліфтами, приміщення обладнані за вимогами сучасності.

Школа матиме спрямування на інформаційно-комунікаційні технології, кадровий потенціал закладу вже сформований з досвідчених фахівців, школа матиме відповідні меблі, обладнання в лінгафонному кабінеті, новітні фізичний та хімічний кабінети, сім мультибордів, що дозволять реалізовувати акцент в навчанні на інформаційні технології. Кабінети мають яскраве оформлення, коридори просторі, достатньо приміщень для парт, ігрового простору та для усамітнення.

Окрім того, діятиме великий сучасний харчоблок з низкою приміщень. Є приміщення санітарно-гігієнічного призначення для осіб з інвалідністю, обладнують пандуси. Наразі є потреба у купівлі сучасних верстатів, швейних машинок, обладнанні кабінету кулінарії, холодильних установок для харчоблоку – усе це купуватимуть за кошти, які планує виділити міськрада.
Тут для дітей будуть створені усі умови для того, аби вони могли реалізувати свої амбіції та творчі задатки. З її слів, школа стане візитівкою міста.

Як зауважив Ігор Поліщук, сьогодні під час огляду переконалися, що школа готова до відкриття, будівельні роботи завершені, у школу завозять меблі та обладнання. Привезли стільці, шафи, довозять кухонне обладнання, до 1 вересня необхідне обладнання планують привезти, адже не запустити школу цього року, з його слів, було б злочином.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Хмм Показати IP 9 Серпня 2018 18:59
Навіщо в школі ванна?...
Вася до Хмм Показати IP 9 Серпня 2018 19:39
Це в харчоблоці, щоб було де мити великі каструлі і овочі.
qw до Хмм Показати IP 9 Серпня 2018 19:41
великі кастрюлі мити
! Показати IP 9 Серпня 2018 19:55
Проектна документація школи затверджена разом із спортзалом. Є комплексний позитивний висновок експертизи. Відповідно - дозвіл на будівництво. А для того, щоби здати школу без спортзалу, насамперед необхідно відкоригувати документацію - пройти експертизу - отримати дозвіл - затвердити проект. Без того - то все популістсько-політичні ігри з кримінальними наслідками !
Оля Показати IP 9 Серпня 2018 23:02
Скажіть, а чим інші школи гірші. В одній буде сім мультибордів, а в інших жодного . ЦЕ НЕСПРАВЕДЛИВО!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus