USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Шмигаль на Волині назвав фейком заяви облгазів про підвищення тарифів на транспортування

29 Жовтня 2021 16:53
Зростання тарифу на транспортування газу буде в межах інфляційної складової. Такі коливання ціни на платіжку майже не вплинуть.

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час візиту на Волинь.

Нагадаємо, Шмигаль перебуває з робочим візитом у Волинській області.
«Регулювання тарифу на транспортування газу відбувається щороку. Щороку місцеві організації подають свої бажані показники, які є дуже високі. Цьогоріч так само, але це бажані, подані в НКРЕКП, вона їх розглядає.

Читати ще: «Вакциновані навіть в червоній зоні не матимуть обмежень», – прем‘єр-міністр у Луцьку

Як правило, підняття не перевищує інфляційної складової, якщо цього року воно і відбуватиметься, то в межах інфляційної складової. Це фейкова інформація, що буде велике зростання в рази. Найбільш імовірно, що його не буде. Навіть якщо підвищення відбудеться, то в межах інфляційних відсотків. Це мізерні речі, які на платіжку майже не впливають», – заявив Шмигаль.
Нагадаємо, «Волиньгаз» планує в цьому опалювальному сезоні збільшити тарифи на розподіл природного газу для мешканців Луцька втричі. 27 жовтня депутати Луцької міської ради вчергове звернулись до центральної влади з вимогою не допустити підвищення тарифів. Цього разу – тарифу на розподіл природного газу. Водночас із метою повернення газопроводів і обладнання, яке використовують для подання газу, у комунальну чи державну власність міськрада детально вивчатиме питання їхньої приватизації. Народний депутат, лідер партії «ЗА Майбутнє» Ігор Палиця також вважає, що газові мережі мають належати державі або місцевим громадам.

Юлія МАЛЄЄВА

Фото Олександра ДУРМАНЕНКА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Правда Показати IP 29 Жовтня 2021 17:14
Облгази приватні структури і запитувати не будуть.А антипомопольний комітет повний від...лоббісти зробили свою справу.Про антиконституційний НКРЄКП просто помовчимо...
а Показати IP 29 Жовтня 2021 17:41
крім виступу про газ . якого в рази менше ніж потрібно-про що конкретно і що означає цей візит на Волинь???
Євросоюз Показати IP 29 Жовтня 2021 18:16
Продовжуйте *фейкати* і надалі. Зовсім українську мову, за захист якої так товчете себе в груди, забудете.
Лучанин Показати IP 29 Жовтня 2021 19:47
Найбільш імовірно що підвищать і нікого питати не будуть.
Отакої Показати IP 29 Жовтня 2021 20:54
в 2017-м Украина запрещает поставки нашего угля с неподконтрольных территорий (с предприятий, которые платили налоги в бюджет даже после 2014-ого) после этого неподконтрольные территории продают практически бесплатно этот уголь в Россию еще чуть после Россия втридорога продает его Украине само собой Украина вынуждена покупать сегодня Россия запретила поставлять уголь в Украину украинская власть в панике, потому что в энергетике может случиться пздц прочувствовали уровень абсурда? да, и так ежедневно
До правда Показати IP 29 Жовтня 2021 21:23
Яким боком Антимонопольний комітет до приватизації державного майна. Навіщо тоді Фонд держмайна?
Скептик до До правда Показати IP 30 Жовтня 2021 14:14
Газові мережі передані БЕЗ ПІДСТАВНО облгазам в управління
Дмитро Показати IP 29 Жовтня 2021 21:52
Враження таке, що усе відбувається в різних площинах. Волиньгаз публікує проекти тарифів відповідно до порядку встановленого ДЕРЖАВОЮ (ПРОЕКТИ!!!) Виконавчий директор Держави оголошує, що цого НЕ БУДЕ. Питання не в розмірі тарифів, а по суті і процедурі. ХТО вирішує?, ХТО РЕГУЛЮЄ? Чи це броунівский рух - ніхто не вирішує і ніхто не ругулює? Хаотичне блугання газових молекул?
Вася Показати IP 30 Жовтня 2021 00:57
Попередня влада злізла з енергетичної голки Кремля , а ваша зелена влада , підсажує нас назад під цю ширку!
Доктор Показати IP 30 Жовтня 2021 07:56
Когнити́вный диссона́нс — состояние психического дискомфорта индивида, вызванное столкновением в его сознании конфликтующих представлений: идей, верований, ценностей или эмоциональных реакций
Скептик Показати IP 30 Жовтня 2021 14:17
Попередні підвищення також були фейками? Той м@дак хоч базар фільтрує ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus