USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Шоколадні секрети: лучанка власноруч виготовляє солодощі

1 Січня 2018 10:45
Солодощі люблять усі, незалежно від віку та соціального статусу. Солодкоїжок не зупиняє навіть той факт, що цукерки та тістечка шкодять здоров’ю. Що ж робити, якщо організм потребує глюкози? Альтернативою можуть бути ласощі з природних корисних інгредієнтів.

Саме такими компонентами у своїй роботі кондитера послуговується лучанка Олена Турченюк, йдеться на сторінках газети Волинські Новини №51.

Олена завжди була солодкоїжкою. Доля склалася так, що їй довелося кілька років пожити в країнах Європейського Союзу. Навчилася у тамтешніх кондитерів-шоколатьє секретів роботи з шоколадом.

«В Італії я закінчила курси спеціальної підготовки в Accademia dei Maestri Cioccolatieri Italiani. За підсумками навчання отримала сертифікат майстра шоколатьє», – розповідає Олена.

Удосконаливши майстерність, пригощала своїми цукерками італійських, а згодом і французьких любителів солодощів. Зокрема, у Франції чарівна лучанка проводила дегустації, презентації та продажі своїх солодких виробів. А через деякий час повернулася на рідну землю.

«В Україну їхала з чітким бажанням почати власну справу. Зараз виготовляю понад 20 видів цукерок. Та коли чаклую над виробами з медом, натуральним шоколадом та іншими смачними інгредієнтами, то завжди придумую щось нове. А як же без творчості?» – каже дівчина.
Солодкі вироби Олени мають оригінальні назви. Скажімо, у її кондитерському арсеналі є «Кунжутіно», «Несподіванка» (містить частиночки перцю чилі), «Карріно» та багато інших.
«Мої цукерки смачні й достатньо солодкі, хоча у них немає ні грама цукру. Заміняю його натуральними складниками, наприклад – медом. А у випічку замість білого борошна додаю нутове», – зізнається лучанка.

Усі цукерки дівчина робить власноруч, а її надійний помічник в роботі – спеціальний кухонний комбайн, який зараз називають урбечмейкер або меланжер. Хай як це дивно, та в Олени індивідуальний підхід до кожної цукерки. Тому свою кондитерську діяльність вона називає не інакше, як творчістю.
«Коли створюю нові цукерочки, то наче опиняюся в іншому вимірі. Точніше, у своєму шоколадному вимірі, де мені легко працюється чи вдень, чи вночі», – зізнається майстриня.

Цукерки Олени направду мають неповторний смак. Вони наче наповнені чарівною енергією, яка покращує настрій та змушує усміхатися, радіти довколишньому світу.
«Оскільки всі мої солодощі виготовлені з натуральних компонентів, то мають короткий термін придатності. Це у магазині цукерки можуть лежати роками, що свідчить про велику кількість консервантів у них. Тому їсти їх, особливо дітям, не можна. З моїми солодощами ситуація кардинально інша», – наголошує Олена.

Цукерки вона радить обов’язково зберігати у холодильнику. А перед споживанням варто вийняти їх на 15-20 хвилин, щоб набули кімнатної температури, а тоді лише смакувати. Відчуття будуть гострішими, приємнішими, тобто цукерки подарують справжню насолоду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ведмедик Показати IP 1 Січня 2018 14:27
Незнаю, які на смак цукерки, а дівчина файна.Молодець.
Громадянин У Показати IP 3 Січня 2018 22:12
То де купити ?
оЛЬЧИК Показати IP 4 Січня 2018 14:44
Цукерки справді смачні,відчувається незвична нотка природних інгрідієнтів)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus