USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.77 39.95
  • PLN 9.80 9.95

Сільськогосподарська дослідницька станція на Волині розтратила мільйони

28 Січня 2017 14:52
Фінансова інспекція Волинської державної сільськогосподарської дослідної станції Інституту сільського господарства Західного Полісся НААНУ показала розтрати майна на мільйони гривень. Більше того, аудит виявив, що на дослідних ділянках врожай нижчий середньостатистичного по області й що жодних новацій немає з 2013-го року.

Про це розповів заступник начальника Управління Західного офісу Держаудитслужби у Волинській області Віктор Гальчук під час колегії облдержадміністрації 27-го січня.

«Ревізія допомогла виявити ряд порушень на загальну суму понад 2 мільйона гривень. Також виявили факти можливого неоподаткування сільськогосподарської продукції на суму 2,7 мільйона гривень. Варто зазначити, що врожайність сільгоспкультур, які вирощували на площах наукових установ, у 2-3 рази нижча середнього показника по області. То про яку наукову працю тут можна говорити?! Ще науковці допустили неефективне використання коштів державного ресурсу на суму 738 тисяч гривень. На додаток, вони безоплатно надавали свої приміщення приватним підприємцям», - інформував Гальчук.

ЧИТАТИ ЩЕ: НА ВОЛИНІ ЗВІЛЬНИЛИ ПОЛОВИНУ ПРАЦІВНИКІВ ДЕРЖФІНІНСПЕКЦІЇ

Звітуючи, посадовець наголосив, що основною функцією дослідної станції є наукова діяльність, але її не побачили.

«Працівниками станції не підтверджено впровадження наукових розробок в жодному з 8 суб'єктів господарювання. Відповідно вони незаконно використали кошти на суму 90 тисяч гривень. Зауважу, що з 2013-го року вони двічі подавали свою розробку нового сорту диплоїдного жита під різними назвами й жодного разу не захистили на сертифікаційній експертизі. Відповідно, це жито не може використовувати», - деталізує ситуацію Віктор Гальчук.

Зі слів посадовця, матеріали щодо цієї справи передали в СБУ, де у зв'язку з цим порушили 2 кримінальних провадження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Ахванасій Показати IP 28 Січня 2017 15:57
Слава нації!!!
Хведор до Ахванасій Показати IP 28 Січня 2017 17:59
П****ь тобі й російській федерації!
Техно Показати IP 28 Січня 2017 16:32
Існують нечутно, тепло й ситно такі установи, викачуючи багатомільйонні кошти без усілякої віддачі. Звітують винаходами 50- ти річної давнини. А в той самий час закриваються школи, лікарні, урізаються бюджети на саме необхідне. Отакий розвиток, отакі досягнення.
за правду Показати IP 30 Січня 2017 21:08
бидлота гунчакува видаляє коменти-----щоб люди незнали що земельку вже хочуть распилить

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus