USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.55 39.85
  • PLN 9.65 9.85

Скандального депутата Руслана Мороза звинувачують у рейдерстві

14 Листопада 2014 13:23
Депутата Володимир-Волинської міської ради Руслана Мороза звинувачують у рейдерському захопленні майна та земельної ділянки. Про це пише газета «Місто вечірнє» з посиланням на підприємця Сергія Ситника.

Як розповів на сторінках газети пан Ситник, він в лютому 2014 року уклав договір, згідно з яким взяв у Руслана Мороза позику на 150 тисяч доларів під проценти. Зобов’язувався повертати її частинами по 5 тисяч доларів щомісячно до 25 травня 2020 року. У заставу віддав майно: нежитлове приміщення ТЦ «Євродім» (2363,6 кв. м), адміністративне приміщення (165,7 кв. м), нежитлове приміщення торгового центру (184 кв.м) та земельну ділянку (0,56 га).

На вимогу Мороза на заставне майно Ситник видав довіреність, згідно з якою Мороз мав право розпоряджатися зазначеною нерухомістю.

До вересня пан Ситник справно сплачував усі боргові зобов’язання. Аж раптом йому стало відомо, що між ним та дружиною Руслана Мороза Оленою було укладено чотири договори купівлі-продажу. В результаті дружина депутата стала власницею усієї переліченої нерухомості.

Від імені Ситника всі договори купівлі-продажу уклав Руслан Мороз, діючи на підставі довіреності. Згоди Сергій Ситник на все це не давав.

Справа була провернута так майстерно, що Ситник втратив не лише майно, не отримавши за нього коштів, але й залишився боржником Мороза.

Аби виправити ситуацію Сергій Ситник звернувся до нотаріуса, щоб скасувати генеральну довіреність. Але зроблено це було через зволікання нотаріуса, із запізненням, оскільки договори купівлі-продажу днем раніше вже були укладені. До речі, деякі об’єкти були продані Русланом Морозом своїй дружині за ціною у десять разів нижчою від ринкової.

Сергій Ситнік намагався без судів урегулювати ситуацію і спробував домовитися з Морозом. Але той його побив.

Враховуючи викладене, Сергій Ситнік написав 17 жовтня заяву у міліцію про вчинення Русланом Морозом кримінального правопорушення, яке полягає у привласненні його майна та грошових коштів, і просив внести повідомлення про злочин в Єдиний реєстр досудових розслідувань. Однак, цього у Володимир-Волинському міськвідділі зроблено не було. Як не було проведено і розслідування побиття пана Ситніка. Останній змушений був звертатися до суду зі скаргою на дії міліціонерів.

Тим часом, заручниками ситуації стали підприємці, які орендують приміщення у ТЦ «Євродім». Олена Мороз, вступивши у права власності, звернулася до Сергія Ситніка з вимогою до 1 листопада звільнити приміщення і попередила, що в разі невиконання вимоги, орендарі будуть виселені у примусовому порядку.

Своєю чергою, підприємці звернулися до голови депутатської комісії з етики та права при Володимир-Волинській міській раді, у ряд громадських організацій з проханням про допомогу та скаргою на бездіяльність правоохоронних органів відносно Руслана Мороза.

У зазначеному зверненні підприємці розповідають, що з 1 жовтня 2014 року Руслан Мороз із щоденними погрозами фізичної розправи, знищення їхнього майна, нецензурними лайками, з приниженням їхньої гідності, намагається відібрати у них діючі договори оренди та укласти інші – з ним, як з новим власником.

31 жовтня 2014 року Руслан Мороз почав погрожувати підприємцям, що в разі неукладення договорів з ним з 1 листопада відключить електро- та водопостачання, систему опалення та охоронну і пожежну сигналізації. Підприємці звернулися до міліції, а та реєструвати заяву відмовилася і лише після звернення на гарячу лінію МВС заяву задокументували. Коли заявників прийшов опитувати дільничний інспектор, прибув і Руслан Мороз. В присутності міліціонера він знову почав нецензурно лаятися, принижувати гідність підприємців та погрожувати відключити комунікації.

5 листопада відбулося два судових засідання з розгляду поданих Сергієм Ситніком скарг. Згідно з однією з них суд постановив зобов’язати начальника Володимир-Волинського РВ УМВС внести відомості про кримінальне правопорушення на підставі поданої Сергієм Ситніком заяви від 17.10.2014 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Справу щодо нерозслідування слідчим обставин побиття Русланом Морозом Сергія Ситніка суд спрямував на дорозслідування.

Водночас мешканців Володимира-Волинського і району, які мали договірні стосунки щодо позики коштів у громадянина Мороза Руслана Андрійовича, сплачували відсотки за позикою та втратили іпотечне майно, просять звернутися за телефоном: 050-378-55-00.

Конфіденційність гарантується.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
журналіст з Володими Показати IP 14 Листопада 2014 13:45
Сумно, дуже сумно що таке славне колись місто Володимир за останні десять - пятнадцять років стало дуже і дуже сильно корумповане і ( колись такий влучний вираз побутував) зійшло на пси як інтелектуальний осередок Волинського краю. Стосовно отого депутата Володимир-Волинської міської ради Руслана Мороза Рік чи два тому він при свідках у приміщенні Володимир - Волинської міськох ради, при розгляді спірного питання жорстко побив секретаря цієї ж міської ради Олега Свідерського. Справу про побиття замяли так і не розпочавши. Подейкують,напевне тут втрутився міський голова Володимир- Волинського Петро Саганюк
небайдужий до журналіст з Володими Показати IP 14 Листопада 2014 19:24
Вся відповідальність за ганьбу яка лягла на місто,за дебоши, розбої і залякування лежать на мерові Саганюку.Хватило йому розуму очолити список " сильної України" , поставивши на прохідне місце цього неадекватного садиста , то нехай і вистачить мужності вибачитись перед громадою за ганьбу і неспокій, яку переживає місто вже протягом тривалого часу із-за його особистого цепного пса, народ терпить до пори до часу, але терпець може увірватись...Не допоможуть тоді і автобуси з герборівськими клоунами, ні кишенькові суди, ні бєлі, ні кашилькі з гузями, ніхто!
З княжого Показати IP 14 Листопада 2014 14:19
Судячи з написаного обвели Ситника як останнього лоха. А ще був начальником податкової. Але одне діло обвести Ситника, а інше його бандитська поведінка. Місто втратило свій шарм інтелігентності. Люди ніколи більше не голосуйте за Папу та його сильну команду! ГАНЬБА тобі Петя!
Лєна Показати IP 14 Листопада 2014 14:20
Ви на рожу того Мороза гляньте і все стає зрозумілим - БАНДИТ!
жвавий до Лєна Показати IP 14 Листопада 2014 18:34
За таку рожу-15 років без суда і слідства!
психіатр до Лєна Показати IP 14 Листопада 2014 21:27
С А Д Ю Г А !
Місцевий Показати IP 14 Листопада 2014 15:54
На місцевому рівні справу по Морозу замнуть, пока комсомольська банда рулить.
ЗМІ Показати IP 14 Листопада 2014 16:33
З таким лайном так довго возяться. І чим довше возяться, тим більше це лайно стає зухвалим. Навіть якщо покарати тварину, то вона тримається якихось рамок чи обмежень, а тут... Ще коротка відстань між мавпою і людиною.
шок Показати IP 14 Листопада 2014 16:47
той мороз то чудо, уголовнік, бандит. який мер - такі й собаки коло нього
ла-ла-ла до шок Показати IP 14 Листопада 2014 18:39
Тож треба так низько впасти, щоб криміналом на старості літ себе оточити.Ай яй яй, Петре Даниловичу, чого вас так Бог карає?
Петро Показати IP 14 Листопада 2014 16:50
а скоро вибори і той папа нарешті вже піде і я буду голосувати за Кобу лише тому, що папа його ненавидить, а якщо папа когось не злюбив, то значить боїться
я до Петро Показати IP 15 Листопада 2014 00:26
Ви ще б за сороку голосували- олігофренів теж всі бояться
сірий вовк Показати IP 14 Листопада 2014 16:53
Мда, нюхало в "дупутата" ще те. Так і просить замашної польської цеглини (стара польська цегла більша за розмірами за теперішню).
вІдповІдь Показати IP 14 Листопада 2014 16:53
свободІвськІ сороки розщебетались але люди вже дали оцІнку брехунам зІ свободи а мороз буде бити всІх хто бреше хто краде хто веде себе не адекватно
Люба до вІдповІдь Показати IP 14 Листопада 2014 17:33
Гапон їди лоба побий перед чортом морозм і с..ку поцілуй меценату.
я до вІдповІдь Показати IP 15 Листопада 2014 00:24
Мені теж Мороз подобається- принаймі вміє забрати те своє, що своє позичив- ніхто нікого не змушував влазити в борги, а позичив-віддай, Ситнік не думав що долар буде в 3 рази більше коштувати-це його проблеми, нехай тепер не плаче, до чого вплутують Петра Даниловича? Коба і Чайковська-аферистка бояться конкуренції? Нічого у них не вийде! Жителі міста в більшості за діючого мера.
дійсно до я Показати IP 15 Листопада 2014 09:01
А відколи він мер міста? Він князь, рішала, властєлін єдінолічний. Не було б його на " троні" такі вибл....и як його охоронець мороз не були б депутатами і ганьбили честь міста. Треба бути зовсім кінченим ідіотом щоби знову його підтримувати. А Коба, Чайковська тут при чом? Дав Петро посаду, сиди в кабінеті і не ляпай дурного.
RTX Показати IP 14 Листопада 2014 18:37
А все через те, що пропало поняття честь. Кинули лоха і він і не роздуплився..Не такий страшний "холод", просто вибирає грамотно ТЕРПІЛ
місто Показати IP 14 Листопада 2014 18:37
Володимиром править трійця. Князь, мороз і гапон.Де твоя колишня слава, Володимире?.Заср...и тебе комсомольці з гопніками! Роками не відмиєшся.
солдат Показати IP 14 Листопада 2014 18:43
коментар було видалено
правда Показати IP 14 Листопада 2014 19:33
Кажуть в народі- скажи хто твій друг, скажу хто ти.Тут явно як в білий день.Володимирський провладний кримінал в агонії, ранений звір- небезпечний !
резюме Показати IP 14 Листопада 2014 21:27
В імя майбутнього діте й і внуків у цьому місті, Петро. треба вже потихенько прощатись.До побачення, до побачення і ще раз так само. Бо ВРАДІЇВКА не за горами "сильна командо" , краще мирним шляхом ! Надоїло бл.....!!!!!! Ми не бидло на ці концерти щоденно дивитись!
МИКОЛА Показати IP 16 Листопада 2014 12:56
***.....Ь ТА ПРИСАДIТЬ ВИ ВЖЕ ТОГО МОРОЗА ЧИ ТО ПРИКОПАЙТЕ. НЕ ВЖЕ ВIН ВАС ЩЕ НЕ ДIСТАВ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus