USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Схема на 93 мільйони: ще одному екснардепу оголосили підозру

21 Жовтня 2022 17:58
Колишньому народному депутату Олександру Грановському повідомили про підозру. Йдеться про схему на Одеському припортовому заводу, за якою державі завдали 93,3 млн грн збитків.

Про це повідомив Центр протидії корупції у п’ятницю, 21 жовтня.

Про підозру Грановському повідомили заочно, оскільки його місце перебування невідоме. Йому загрожує від трьох до шести років ув’язнення.

«У 2019 році ЗМІ повідомляли про те, що Грановський нібито отримав іміграційну візу, яка дає йому право на ізраїльське громадянство», – пише ЦПК.

Слідство встановило, що у 2015 році Грановський спільно зі своєю довіреною особою Ольгою Ткаченко організував схему, за якою ОПЗ продавав міндобрива наперед визначеній компанії Newscope Estates Limited за цінами, нижчими від ринкових.

Читати ще: Пропонував меру Дніпра 22 млн євро: екснардепу Микитасю повідомили про підозру

«Далі все було за класикою. Ця компанія перепродувала товар іноземним компаніям за ринковими цінами, а фізично постачання їм забезпечував ОПЗ. Недоотримані прибутки ОПЗ складають понад 93 млн грн», – повідомляє ЦПК.

У 2020 році підозру у цій справі вже отримали двоє працівників заводу, власник компанії-учасниці схеми і довірена особа нардепа.

Олександр Грановський потрапив у Верховну Раду за списком «Блоку Петра Порошенка». Йшов 58-им. Був членом партії БПП, вийшов з неї у травні 2019 року. У парламенті був членом Комітету з питань правової політики та правосуддя.

Торік директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник повідомляв про проєкти підозр Грановському та ще одному нардепу восьмого скликання Ігорю Кононенку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus