USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Скільки благодійних внесків сплатили медзакладам лучани

25 Червня 2019 15:57
Найбільше благодійних внесків у Луцьку отримують міська клінічна лікарня, пологовий будинок та центр первинної допомоги. Благодійники допомагають їм не тільки грошима, а й медикаментами, апаратурою, засобами гігієни та ін.

Про це йшлося 25 червня на засіданні постійної комісії Луцької міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту.

Так, на розгляд винесли питання про інформацію щодо використання благодійних внесків у закладах охорони здоров’я міста Луцька.

Керівник управління охорони здоров’я Микола Якимчук повідомив, що станом на 10 червня у грошовій формі медичні заклади залучили 1,227 мільйона гривень, а в натуральній – 9,868 мільйона гривень.

«Найбільші отримувачі благодійної допомоги серед наших медичних закладів – це міська клінічна лікарня, пологовий будинок та центр первинної допомоги», – сказав Микола Якимчук і додав, що допомогу надавали різні благодійні організації та підприємці.

Також вони надавали допомогу лікарськими засобами, медикаментами, медичною апаратурою, предметами догляду, рентгенівською плівкою тощо.

«На сайтах закладів і дошках оголошень наводиться інформація для ознайомлення громадян щодо надходження благодійної допомоги в грошовому та натуральному виглядах», – звернув увагу Микола Якимчук.

Депутатка Юлія Дацюк звернула увагу, що багато містян хотіли би матеріально допомогти медичним закладам у Луцьку, однак бажають здійснити це прозоро – через банківський рахунок, а не готівку.

Микола Якимчук зазначив, що так можна сплатити внески в міській клінічній лікарні, де встановлено термінал. Іншим закладам також можна перерахувати кошти через банк, хоча вони й не розміщують термінали безпосередньо на території установи, адже відмовилися від цього рішення через невигідні умови банків.

Своєю чергою, депутат Павло Данильчук зауважив, що, на жаль, чимало даних, які стосуються благодійних внесків до медичних закладів, залишаються в тіні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
мешканець Показати IP 25 Червня 2019 16:12
сума вказана за тиждень?
Оптимістка Показати IP 25 Червня 2019 16:27
"Благодійні внески" так звані - це кошти простих громадян, які звертаються за послугами у медичні заклади, а їм вказують суму яку вони мають сплатити у банкоматі і принести чек.
Анонім Показати IP 25 Червня 2019 16:32
"Благодійні"? Не смішіть нікого,примусові внески,це те ж саме що піти в магазин за хлібом,взяти хліб і внести за нього благодійний внесок.
Виборець Показати IP 25 Червня 2019 18:16
Благодійний внесок!!!Це що???А це шантаж,який підпадає під Кримінально-Процесуальний Кодекс,чи ні ???Читайте законодавство України і все.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus