USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Скільки коштує Крим або Як заробляють на мітингу

19 Березня 2015 14:29
Журналіст російського видання розповів, як організовується проплачена масовка. Про це інформують наші столичні колеги з ТСН.

18 березня на концерті-мітингу на честь річниці окупації Криму Росією побував журналіст російського видання "Йод" і отримав 350 рублів за участь. У своєму репортажі він докладно описав, як зараз організовується масовка на подібних заходах.

Кореспондент видання Андрій Савельєв пише, що з легкістю знайшов в інтернеті оголошення, в яких зазивали на мітинг за гроші. Також з легкістю він відправив смс на вказаний номер і отримав підтвердження про участь.

Прийшовши на мітинг, журналіст зустрів ще чималу кількість тих, хто проявив бажання заробити. "Нам видають звичайні папірці в клітинку з написом "Олена TV", після концерту, повернувши картки, ми отримаємо по 350 рублів", - зазначає він. Зі слів журналіста, перед тим як вийти на мітинг за Крим, куратор пояснює учасникам правила поведінки. Головне завдання - бути на мітингу доти, поки не пройде вечірнє пряме включення. "Сергій проводить останній інструктаж: "Зараз отримуємо прапори і пробиваємося прямо до сцени, якщо кого скривдять - звертайтеся до мене", - цитує кореспондент слова інструктора.

"Поруч з мостом (Москворецьким - ред.) складені купи прапорів і транспарантів з різними гаслами: "Наші діди відстояли, і ми відстоїмо", "Євпаторія, оксамитове море", "Обама, визнай очевидне!", "Крим - наш!", "Обама, бери приклад з Рузвельта, приїжджай в Ялту на конференцію"", - йдеться в статті.

Після того, як концерт-мітинг з нагоди річниці окупації Криму закінчився, всі "мітингувальники" змогли спокійно забрати свої гроші. "Поки жінка в чорній куртці видавала нам гроші, чоловік відганяв допитливих перехожих. Примітно, що вся процедура відбувалася прямо на жвавій вулиці біля входу в метро, а не як це було раніше - у дворах. І правда, соромитися нам тепер немає чого: вже рік, як "Крим наш"", - резюмує журналіст.

18 березня 2014 року Путін підписав договір про прийняття Криму та Севастополя до складу Росії. Цьому передував псевдореферендум. Україна й багато інші країн світу анексію Криму не визнали. ЄС, США і низка інших країн запровадили проти РФ жорсткі економічні санкції, покликані змусити Москву відмовитися від агресії проти України. Як повідомлялося раніше, Яценюк доручив почати в Гаазі процес проти РФ за агресію та анексію Криму. Прем'єр наголосив, що роздав відповідні доручення ГПУ та МЗС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus