USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Скільки лучани витрачають на «безплатне» лікування. ДОСЛІДЖЕННЯ

28 Листопада 2014 08:54
«Інститут аналітики та адвокації» здійснив соціологічне дослідження, що показало, як мешканці Луцька сприймають медицину в Україні і що думають про її майбутнє.

Чи погодитеся ви, що медицина у нашій країні безкоштовна? Цим питанням експерти «Інституту аналітики та адвокації» задалися, досліджуючи стан охорони здоров’я в Україні та у Луцьку зокрема. Результати соціологічного опитування очікувані, але від цього не менш безнадійні: 87% опитаних лучан вважають, що медицина у місті безкоштовна лише на словах, ще 6% сумніваються у цьому.

Експерти «Інституту аналітики та адвокації» дізналися, що 87% опитаних додатково витрачають на своє лікування від 1000 до 3000 гривень, а часом суми доходять і до 5 тисяч на рік! При цьому лише 31% мешканців Луцька задоволені послугами у державних лікарнях. Виникає дисонанс: ми платимо за лікування, але його якість не покращується.

Це одна з причин, чому лучани прагнуть уникати походів у заклади охорони здоров’я. Більшість відвідують лікаря лише у крайньому випадку — захворівши, за довідкою, однак майже ніколи — для профілактики. Так, майже 67% опитаних сказали, що лише час від часу з’являються у лікарнях, рідше, ніж раз на квартал — лікуються самостійно. Хоча все світове товариство, у тому числі й українське, визнало життя і здоров’я найбільшою цінністю людства, а отже, державі варто визначати медицину однією з головних галузей.

Недофінансування і пасивність влади стосовно медицини в Україні, лазівка для корупції — це основні передумови ситуації, яка склалася у закладах охорони здоров’я у Луцьку. Звісно, існує не один вихід з такого положення. Те ж соціологічне опитування показало, що лише 13% лучан проти переходу на страхову медицину, 11% байдуже це питання, а більшість — 76% — цілком підтримують ідею, тим паче, що багато послуг у лікарнях вже платні.

Під час дослідження було опитано 800 респондентів методом особистого поквартирного інтерв’ю відповідно до квотної вибірки за демографічним показником Луцька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
111111 Показати IP 28 Листопада 2014 09:24
А все тому що люди витрачають гроші в медицині - дають гроші за різні операції і обслідування в "карман" лікарю..Якби хоч 50 % цих грошей йшло в касу кожної лікарні мали б фантастичне фінансування..Деяким лікарям взагалі не потрібно платити зарплату, в них взятки 40-50 тис грн на місяць. Але всі закривають на це очі...Медсестри тоже роблять різні афери в лікарнях, беруть гроші в людей за медикаменти, мотивуючи тим що ми уже для вас все придбали, давайте 1000 грн і при цьому ніяких чеків даже не видають, а в реальності витрачають може тільки 200-300 грн. Кожен крутиться хто як може, але таких людей треба наказувати
МИ Показати IP 28 Листопада 2014 10:16
Страхова медиціна найкращій вихід
Корінний лучанин до МИ Показати IP 28 Листопада 2014 11:00
А гідна зарплата та пенсія - ХІБА НЕ СКЛАДОВІ ЦЬОГО НАЙКРАЩОГО ВИХОДУ? В нас найнижчі пенсії та зарплати! З цього треба починати. Скільки вже можна товкти воду в ступі!? В Україні майже 13млн. пенсіонерів! На них ця страхова медицина вже діє, і за які ШИШИ там страхуватись. ЦЕ ПРОСТО виглядає як насмішка. РЕФОРМУВАТИ ТРЕБА ПЕНСІЇ ТА ЗАРПЛАТИ. Нинішня середня з/п також далеко не всіх є, треба реально дивитись на ці речі! Бо аж смердить БРЕХНЕЮ та КОРУПЦІЄЮ ! За село,яке вимирає вже не говорю, там спасається хто як може.
Фанат Показати IP 28 Листопада 2014 12:48
А хто партнер у Луцьку цієї полтавської організації?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus