USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Сьогодні у Ковелі - мітинг через ситуацію на ветсанзаводі

27 Квітня 2017 08:50
Ковельчани знову збираються на мітинг через ситуацію на ветсанзаводі. Про це йдеться у групі Небайдужий Ковель.

"Ковельчани, завтра біля міської ради о 10:00 проходитиме мітинг. Розглядатимуться питання щодо ситуації ветсанзаводу та плану влади побудувати у нашому місті сміттєпереробний завод, який остаточно зіпсує екологію Ковеля. Від імені громади міста Ковель закликаємо усіх небайдужих прийти 27.04.2017 о 9:45 до міської ради

Не допустімо екологічного лиха!" - йдеться у дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЖИВІ ЛЮДИ ПРОТИ МЕРТВИХ ТВАРИН

Нагадаємо, у Ковелі через ветсанзавод склалася ситуація SOS: останнім часом завод не працює, а мертвеччину везли і вдень, і вночі. Її не переробляють, а скидають або на території заводу, або в яму, або просто у величезні купи. А все це потрапляє у ґрунтові води, які йдуть по всьому місту. Тож люди почали бити на сполох.

Люди скаржаться не лише на нестерпний сморід, який доноситься з ковельського ветсанзаводу, але і на забруднену воду та вплив на здоров’я волинян. Ковельчани та мешканці навколишній сіл запевняють, що екологічне лихо, яке виникло у Ковелі, спричинило смерті людей від онкозахворювань.

Днями ковельчанам урвався терпець і люди перекрили міжнародну трасу Ковель-Ягодин. Їх дістали бездіяльність та ігнорування влади, постійні відписки, тож єдиний вихід – вийти на протест. Та додають, що народний депутат Степан Івахів, який би мав лобіювати інтереси людей, що його вибрали, та голова Волинської ОДА Володимир Гунчик - абсолютно байдужі до проблеми людей.

Тим часом, Волинський обласний лабораторний центр встановив перевищення гігієнічних нормативів за санітарно-токсикологічними показниками у пробах питних вод у колодязях, що знаходяться неподалік "заводу смерті". Крім того, як повідомляє Про Ковель, мешканці прилеглих до сумнозвісного ветсанзаводу вулиць уже тривалий час не можуть споживати питну воду із власних колодязів, тому користуються привозною. Її туди транспортують у запозичених великих спеціальних бочках.

Так, під час позачергового засідання виконавчого комітету Ковельської міської ради було підтримано прохання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій придбати бочку, яка перебуватиме на балансі водоканалу для забезпечення людей питною водою. Обійдеться вона для міської казни у 150 тисяч гривень і перевозитиме 1,2-1,5 куба питної води.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
з КовеляЯ Показати IP 27 Квітня 2017 09:02
А як тоді в інших країнах будують сміттєпереробні заводи, вони працюють і нікому не шкодять? Завод планують будувати не у Ковелі і за новими технологіями як на Заході! То вже може нехай визначаються чого вони хочуть, щоб поправити ситуацію і щоб нічого не було і нічого не будувати? Ну це вже паранойя і заказуха!
і я з ковеля до з КовеляЯ Показати IP 1 Травня 2017 15:58
мабуть і в інших країнах і влада працює,а в нашій якщо ви сліпеньке котиня,влада працює тільки на свій карман,різницю трішки вловлюйте і робіть правильні висновки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus