USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сьогодні у Польщі відбудеться ексгумація тіла Леха Качинського

14 Листопада 2016 12:58
Новий уряд Польщі наполягає на повторному розслідуванні причин Смоленської катастрофи.

Сьогодні, 14 листопада, в Кракові (Польща) відбудеться ексгумація тіла президента країни Леха Качинського і його дружини, загиблих в авіакатастрофі під Смоленськом у Росії навесні 2010 року. Про це повідомила Gazeta Wyborcza.

Слідчі збираються досліджувати останки, щоб перевірити версію про те, що перед катастрофою літака на борту могла виникнути пожежа.

В розслідуванні Смоленської трагедії всього планують ексгумацію останків 83 жертв катастрофи. Як повідомила прокуратура Польщі, всього в цьому році відбудеться 10 ексгумацій. Процедура повинна закінчитися до осені-зими 2017 року.

За дорученням прокуратури, міжнародна команда, яка складається з 14 експертів, буде займатися відбором проб для експертизи.

Лех і Марія Качинські поховані в склепі у Вавельському замку в Кракові. Відкриття саркофага відбудеться після полудня за місцевим часом після закриття Вавеля для туристів. При цьому будуть присутні представники прокуратури, священики і члени сім'ї президентського подружжя Ярослав Качинський і Марта Качинська. Після ексгумації останки повернуть до труни у Вавелі.

Нагадаємо, 10 квітня 2010 року в катастрофі Ту-154 у Смоленську загинуло 96 осіб, серед яких президент Польщі Лех Качиньський з дружиною, керівники всіх родів військ, начальник генерального штабу, представники Сейму і Сенату, канцелярії президента, останній президент Польщі у вигнанні Ришард Качаровский, представники вищого військового командування, політичних партій, громадські та релігійні діячі. Восени 2014 року окружнапрокуратура Варшави втретє припинила слідство у справі авіакатастрофи під Смоленськом.У 2011 році Міждержавний авіаційний комітет оприлюднив остаточний звіт про результати технічного розслідування, згідно з яким безпосередньою причиною катастрофи визнано рішення екіпажу не йти на запасний аеродром.

У лютому 2016 року Варшава відновила розслідування Смоленської катастрофи. У вересні цього року у Польщі відновили справу проти військових прокурорів, які розслідували Смоленську катастрофу.

У вересні міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич заявив, що у Польщі невдовзі оприлюднять нові матеріали, які стосуються причетності РФ до трагедії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Sieger Показати IP 14 Листопада 2016 14:05
Досить вже спокій спочилих турбувати... Звичайна помилка командира екіпажу при заході на посадку на незнайомий аеродром в складних метеоумовах.
І що Показати IP 14 Листопада 2016 14:25
дасть та ексгумація крім політики
Леонід Ж. Показати IP 14 Листопада 2016 15:07
Поляки подякуйте своєму другові і брату Путіну якого ви ще так любите. А прапора російського слабо спалити чи кішка затонка?
береза Сталина до Леонід Ж. Показати IP 14 Листопада 2016 15:44
Дядя льоня Ж ти д*рак.
юзько пилсудськый Показати IP 14 Листопада 2016 23:13
Не думаю, що провівши ексгумацію, міжнародні експерти зроблять висновок, що то було вбивство а не нещасний випадок. Російські спецслужби вміють і знают як направляти подібні розслідування в потрібному напрямку. Весь світ знає що то є вбивство, ретельно сплановане, хоча і не бездоганно виконано. Цікавить думка дописувачів, ви вірите що це ВИПАДКОВІСТЬ ???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus