USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У Польщі ексгумували тіло Леха Качинського

15 Листопада 2016 13:10
Ексгумацію останків екс-президента Польщі Леха Качинського та інших пасажирів Ту-154 провели у Кракові. Влада в Варшаві сподіваються, що експертиза дозволить встановити істинні причини аварії, - повідомляє Deutsche Welle.

Через шість років після аварії під Смоленськом літака Ту-154 на борту якого перебував тодішній президент Польщі Лех Качинський, в Польщі провели ексгумацію останків Качинського, його дружини Марії та інших пасажирів авіалайнера. Розкриття саркофага в усипальниці кафедрального собору Святих Станіслава і Вацлава в ніч на вівторок, 15 листопада, пройшло без будь-яких ускладнень, повідомив священик храму Здіслав Сохацький. Він сказав, що під час ексгумації молився разом з сім'єю загиблого президента.

Тепер ексгумовані останки 83 осіб досліджуватимуть судові медики з Швейцарії, Португалії та Данії. Влада Польщі сподіваються, що експертиза дозволить встановити справжні причини авіакатастрофи під Смоленськом.

Правляча партія "Закон і справедливість", яку очолює брат загиблого президента Ярослав, впевнена, що польський Ту-154 розбився на підльоті до Смоленська 10 квітня 2010 року в результаті нападу.

Нагадаємо, 10 квітня 2010 року в катастрофі Ту-154 у Смоленську загинуло 96 осіб, серед яких президент Польщі Лех Качиньський з дружиною, керівники всіх родів військ, начальник генерального штабу, представники Сейму і Сенату, канцелярії президента, останній президент Польщі у вигнанні Ришард Качаровский, представники вищого військового командування, політичних партій, громадські та релігійні діячі. Восени 2014 року окружнапрокуратура Варшави втретє припинила слідство у справі авіакатастрофи під Смоленськом.

У 2011 році Міждержавний авіаційний комітет оприлюднив остаточний звіт про результати технічного розслідування, згідно з яким безпосередньою причиною катастрофи визнано рішення екіпажу не йти на запасний аеродром.

У лютому 2016 року Варшава відновила розслідування Смоленської катастрофи. У вересні цього року у Польщі відновили справу проти військових прокурорів, які розслідували Смоленську катастрофу.

У вересні міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич заявив, що у Польщі невдовзі оприлюднять нові матеріали, які стосуються причетності РФ до трагедії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus