USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Sony видобула енергію із Coca-Cola

4 Березня 2009 17:25
Компанія Sony розробила паливний елемент, що виробляє електроенергію із Coca-Cola. Він був продемонстрований на виставці International Hydrogen & Fuel Cell Expo у Японії. Про це 3 березня повідомляють «Волинські Новини».
Принцип дії елемента полягає у наступному: на анод під дією ензимів (білкових молекул-каталізаторів) глюкоза розщеплюється, у результаті чого вивільняються електрони та іони водню.
За інформацією Корреспондента, електрони утворюють електричний струм. Іони водню перетікають через розділову мембрану на катод, де з’єднуються із молекулами кисню, котрі є у повітрі. У результаті виходить побічний продукт – вода.
У процесі демонстрації паливний елемент завбільшки із сірникову коробку заправили знаменитим напоєм. Енергії, отриманої за рахунок розщеплення глюкози, яка  є у Coca-Cola, було достатньо для живлення невеликого електричного вентилятора, а трьох таких паливних елементів - для живлення MP3-плеєра із флеш-пам’яттю і підключеними до нього двома невеликими пасивними динаміками.
Нагадаємо, у січні цього року корпорація Sony на виставці електроніки CES-2009 анонсувала цифрову фотокамеру Sony Cyber-Shot DSC-G3, яка є першим подібним пристроєм із веб-браузером.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ахтунг Показати IP 4 Березня 2009 17:53
Идиотизм.......... 2 литра Кока Колы стоит 15 гривен а ехать на них можно будет метров 100. 2 литра бензина стоит 11 гривен и ехать на них пожно километров 30.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus