USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

На ходу викидали з машини гроші: подробиці затримання поліцейських-хабарників

6 Березня 2017 18:36
Троє волинських поліцейських, яких упіймали на хабарі, тікаючи, викидали з вікна машини усі речові докази.

Нагадаємо, працівники внутрішньої безпеки Національної поліції у Волинській області спільно з СБУ спіймали інспекторів з нагляду за дорожнім рухом на отриманні чергового хабаря. Працюючи «за старою звичкою», поліцейські збирали «штрафні санкції» у порушників ПДР на місці несення служби.

Про це повідомляє Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України.

За наявною оперативною інформацією УВБ поліції регіону стало відомо про «самодіяльність» кількох працівників Управління превентивної діяльності ГУНП у Волинській області. Усвідомлюючи протиправність своїх дій, троє інспекторів з дорожнього нагляду, попередньо змовившись, вимагали і отримували хабарі з водіїв за непритягнення їх до адміністративної відповідальності.

Обласною прокуратурою за цими фактами було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.



Під час оперативних спільних відпрацювань внутрішньою безпекою Національної поліції та Управлінням СБУ було задокументовано один з таких епізодів. Капітани поліції, під час несення служби у Ківерецькому районі області, зупинили автомобіль, водій якого перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Всупереч законодавству інспектори запропонували порушникові обійтися без складання протоколу, «сплатити» 9 тисяч гривень штрафу на місці і їхати спокійно далі. Сторгувавшись на 8 тисячах, чоловік передав їх поліцейським і збирався рухатись на автівці в попередньому напрямку, однак дорогу йому заблокували працівники ВБ.

Такого повороту ситуації не чекали і самі інспектори, тож на службовому транспорті вони спробували втекти з місця події. Щоб позбутися доказів своєї протиправної діяльності, втікачі почали на ходу викидати з автомобіля грошові кошти та талони на паливо, які вони отримали від водіїв як предмет відкупу. Під час погоні поліцейські, на зразок тих же порушників, самі почали створювати аварійні ситуації, тиснучи на газ, доки не закінчилось пальне. Проте поблизу села Завітне, того ж району, оперативники внутрішньої безпеки їх наздогнали.



Під час особистого огляду інспекторів, їхнього автомобіля та зібраних викинутих «речдоків» було вилучено 140 доларів США, 150 євро, 4,2 тисячі гривень (не враховуючи останнього хабара у розмірі 8 тисяч гривень) та талони на 690 літрів палива. На теперішній час тривають заходи, спрямовані на притягнення здирників до відповідальності.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, ці троє осіб поновились на роботі в поліції через суд після невдалого проходження атестації, і вже дослужились до звання «капітан поліції».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
Анонім Показати IP 6 Березня 2017 18:47
членів комісії, які їх допустили до роботи, звільнити з "вовчим білетом" - без право роботи в державних органах влади
Анатоль_ Показати IP 6 Березня 2017 19:03
Казав аваков що буде в нас чесна нова поліція! І шо тепер?
до анатоль до Анатоль_ Показати IP 6 Березня 2017 19:35
Читати вмієте? Там прямим текстом написано, чорним по білому "Це старі, які поновились через суд, після того ЯК НЕ ПРОЙШЛИ ПЕРЕАТЕСТАЦІЮ"
Йопрст Показати IP 6 Березня 2017 19:33
Не хочуть ділитись- от і зловили
Пенсіонер до Йопрст Показати IP 6 Березня 2017 20:45
Це бізнес -хабарники.після зустрічі із ними плакати , та в кредит влазити. Коли не платиш за відмову кажуть що складуть ,протокол за п'янку.
Що далі? Показати IP 6 Березня 2017 19:34
Цікаво,чим закінчиться:посадять,пожурять і відновлять,пожурять і виженуть.Схиляюсь до другого.
Лучанин Показати IP 6 Березня 2017 19:34
Філіпчук????
Andrew Показати IP 6 Березня 2017 19:47
Це старі гайці, які не пройшли атестацію, але відновились через суд!
:)) до Andrew Показати IP 6 Березня 2017 20:49
Аде ВБ було коли поновляли?
активісти Показати IP 6 Березня 2017 19:47
Це не до Авакова питання треба ставити, а до деяких полковників волинської поліції, які обпльовували атестаційні комісії, що тільки не видумували щоб поставити під сумнів результати атестації, бігли до суду щоб поновитися... От і напоновлювалися - і знову за своє: на кожному повороті, за кожну кримінальну справу брати хабарі. Ви думаєте, цих капітанів-хабарників засудять? Ніскільки! Такі ж хабарники зі слідчого управління під керівництвом полковника Петрушина порозуміються з небідними потерпілими
!!! до активісти Показати IP 6 Березня 2017 20:47
Слідчі ще ті хабарники. Займіця ними!!!
Анонім Показати IP 6 Березня 2017 19:50
Хто жив той живе!ще трохи за інспекторів візміться, що на сороковому,а то вони частенько на промисли виїзжають!!!!
!!! до Анонім Показати IP 6 Березня 2017 20:30
Це вони і є!!
До Анонім Показати IP 6 Березня 2017 19:52
В комісії так само косили як і ці інспектори...
11111 Показати IP 6 Березня 2017 20:03
і хіба то новина , при цих баригах при владі корупція скрізь, любу службу візьміть чи державну кантору , скрізь гребуть ,прикордонники і таможеніки на митниці все повирішують за гроші ,медицина освіта , ви думаєте "гарант" зі своім кумом югиком не знають , знають і очолюють,це показав насіров якого вони витягують любими шляхами!!!!!
лови тупих - буде ща Показати IP 6 Березня 2017 22:07
Цікаво якось звучать ці милозвучні для "борців-нетохабарників з хабарниками" слова "давання", "втікання", "викидання", "особисте оглядання" і не зрозуміло деее, (пауза) " уже збирання ....і вилучення викинутих речових доказів". Відчуття одне, чи то лижі вже не їдуть,бо весна. Якось може все таки "підкидання" і "впіхання" і "втюхування". Надто гарно подані для наших вух "хітросплетіння" слів. Так в нас в Україні і не війна, а АТО, і коли в тебе зарплата 5-6 тис. в місяць, а ти на німецькому "дешевому" автопромі!!!!! Щось фахівці двох елітних служб під процесуальним керівництвом третього органу або не достарались, або перестарались!!!! П.С. Дякую нашим "борцям" за гарні фотографії японського автомобіля (низьких уклін та медалі героям за професійну ранкову зйомку), і ще одне - йдемо позбираємо викинуте!! Може залишилось!
Дід Показати IP 6 Березня 2017 22:35
А скажуть будь ласка ці кошти в кого вилучили? Коли в копій то це інше питання, а якщо це ті кошти які позбирали по дорозі то на хвіст солі можете їм насипали, нічого не докажуть, і буде все по старому.
Баба до Дід Показати IP 7 Березня 2017 11:28
Вони хабарники !!! Чи ні???
СКАЙ Показати IP 6 Березня 2017 23:48
БРАЛА ХАБАРІ ЩЕ БАБА ПОЛІЦЕЙСКА- ВЕРГИ
Адвокат Показати IP 7 Березня 2017 08:55
Так наш той водій який їхав п'яний сам запропонував хабар і дав той хабар. Де його свідомість? Хай би по закону вимагав свого оформлення на протокол!!! АЛЕ ВСЕ ПРОСТО БО ЦЕ "ВОДІЙ" СБУ І ВБ ЯКІ ДАЛИ ЦЬОМУ ВОДІЮ напевне 100грам, мічені гроші і сказали інструкцію як їх дати щоб зробити показник по боротьбі з корупцією. Хай пояснить ВБ і СБУ де вони взялися там в момент передачі грошей ще й мічених? Проста фальсифікація показника "роботи"
Судя до Адвокат Показати IP 7 Березня 2017 11:21
Вони займаються поборами, і взяли ХАБАРЯ.....вже взяли ,люди добрі.до тюрми і нічого другого!!!!
Фанат волинських нов Показати IP 7 Березня 2017 12:16
10 років каторги на соловках.
Юрист Показати IP 7 Березня 2017 12:17
Юридично це чиста провокація. Працівники ВБ "випадково" дізналися, що сьогодні о такій-то годині буде їхати "п'яний", який буде "давати" хабар. 100% підстава. Зрозуміло, це не знімає відповідальності з міліціонерів, але й за дачу хабара кримінальну відповідальність не відміняли.
Судя до Юрист Показати IP 7 Березня 2017 19:00
Вам до всіх припущень ще би практики. Що з ними буде , група...?
$ Показати IP 7 Березня 2017 21:35
Прізвища в студію.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus