USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Справу кількарічної давності щодо смертельної ДТП хочуть поновити

31 Травня 2016 17:10
Поновлення розслідування у справі Дмитра Бачинського, який, керуючи автомобілем, насмерть збив пішохода, вимагають його рідні. З їхніх слів - є порушення у висновку судово-медичного експерта, через допущення яких ДТП перекваліфікували в наїзд на пішохода на узбіччі. Тим часом рідні загиблого вимагають припинити "вандалізм над похованим сином".

Так, вчора, 30 травня, на порозі Волинського апеляційного суду кілька активістів розгорнули плакати: "кривосуддя зупинимо разом", "прокуратура Волині адвокати суддів" та "кримінальне провадження №4201600000001169 щодо постановлення неправосудного рішення Опейди, Лозовського, Клока".



Нагадаємо, торік Інформаційне агентство Волинські Новини опублікувало матеріал «Щоб засудити водія, на Волині судді «перенесли» ДТП з дороги на узбіччя?». Йшлося саме про цю ситуацію, зокрема волинянка Ольга Бачинська, упевнена в тому, що проти її сина відкрили фальшиву справу, повідомила прокурору області про злочин, скоєний колегією суддів Апеляційного суду Волинської області. Жінка заявляла, що судді внесли в ухвалу суду неправдиві відомості.

Зі слів матері засудженого, увечері 11 квітня 2011 року її син Дмитро Бачинський рухався на своєму авто "Volkswagen 7 NK" дорогою сполученням "Ковель-Жовква" під Нововолинськом. Того ж вечора з-за автобуса "Neoplan" на проїжджу частину вибіг у стані алкогольного сп’яніння пішохід Андрій Александров, якого Бачинський збив насмерть. Засуджений і його батьки вину у суді не визнають.

Тим часом вчора у суді розглядали заява про поновлення справи Дмитра Бачинського у зв'язку з новими обставинами. Такими, на думку Ольги Бачинської, є порушення у висновку судово-медичного експерта, через допущення яких ДТП перекваліфікували в наїзд на пішохода на узбіччі.

Саме тому жінка вимагає ексгумації тіла загиблого та поновлення розгляду на підставі нововиявлених обставин справи. Висловлює недовіру Волинському обласному апеляційному суду, та вимагає передати розгляд справи в інший суд.

Своєю чергою, мати загиблого Галина стверджує, що недопустить "вандалізму над похованим сином" і шукатиме справедливості, аби вбивця сів у в'язницю.

До слова, самого засудженого Дмитра Бачинського в залі суду не було. На питання, де зараз знаходиться її син, Ольга Бачинська відповіла: "він у розшуку". По факту, про місце перебування засудженого винуватця ДТП ніхто не знає.

Відтак, суд призначив розгляд рішення у Локачинському районному суді.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus