USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Стало відоме місцезнаходження білоруської опозиціонерки Колесникової, яку намагались видворити в Україну

9 Вересня 2020 13:14
Білоруська опозиціонерка Марія Колесникова арештована і перебуває в СІЗО № 1 на Володарського у Мінську.

Про це повідомив TUT. BY її батько Олександр Колесников, пише Новое время.

«Керівник слідчої групи головного слідчого управління СК Василюк зателефонував мені і повідомив, що вона арештована. Запропонував привезти передачу», – сказав він.

Нагадаємо, 7 вересня в Мінську викрали члена Координаційної ради Марію Колесникову. Невідомі люди посадили Колесникову в мікроавтобус з написом «Зв’язок» і відвезли в невідомому напрямку.

Наступного дня у білоруських ЗМІ з'явилася інформація, що вона разом з опозиціонерами Антоном Родненковим та Іваном Кравцовим намагались виїхати в Україну.

Незабаром повідомили, що Родненков і Кравцов таки перетнули білоруський кордон. Цю інформацію підтвердили і в Державній прикордонній службі України. А Марію Колесникову затримали.

Родненков і Кравцов вважають, що 7 вересня її весь день утримували в КДБ. На пресконференції вони розповіли, що їх затримали біля будинку Колесникової, погрожували кримінальною відповідальністю і пропонували покинути Білорусь разом з опозиціонером. На кордоні при спробі насильницького вивезення з території Білорусі вона розірвала свій паспорт.

Зазначимо, Олександр Лукашенко заявив, що Колеснікова була затримана за порушення правил перетину кордону.

Повідомляється, що з семи членів президії Координаційної ради шість або затримані, або примусово вивезені за кордон. На свободі тільки нобелівський лауреат Світлана Алексієвич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я Показати IP 9 Вересня 2020 18:34
а на фіг вона кому потрібна шістка амерська?????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus