USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Стрілянина у Новій Зеландії: Таррант відмовився визнавати провину

14 Червня 2019 10:13
28-річний австралієць Брентон Таррант, який влаштував стрілянину в мечетях Крайстчерча (Нова Зеландія), відмовився визнавати свою провину в убивстві 51 людини.

Про це повідомляє Theбабель з посиланням на CBS News.

Тарранту висунули 92 звинувачення, зокрема в убивстві 51 людини, замаху на життя 40 людей і в тероризмі.

На засіданні суду із заявою про невизнання провини виступили адвокати стрільця. Суддя заявив, що згідно з результатами експертиз Таррант скоїв злочин, будучи осудним, і будь-яких психічних відхилень у нього не виявили.

Суддя призначив шеститижневий процес на 4 травня 2020 року. Весь цей час стрілець перебуватиме під вартою. Наступне засідання призначено на 15 серпня.

Нагадаємо, 15 березня у 2 мечетях Аль-Нур і Лінвуд Масджид міста Крайстчерч стався теракт. Після денної молитви до мечетей зайшли озброєні люди та почали стріляти. Там перебували 200 і 300 людей.

Пізніше поліція затримала чотирьох учасників нападу: трьох чоловіків і одну жінку. Зазначається, що один з бойовиків знімав, як він стріляє у жертв. Вважається, що одним з озброєних людей є австралієць, який написав 74-сторінковий маніфест, з якого ясно, що це терористичний акт. Загалом в результаті нападу, за останніми даними, загинули 49 осіб.

Соціальна мережа Facebook видалила понад 1,5 мільйона відео стрілянини в Новій Зеландії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Попик Показати IP 14 Червня 2019 11:15
Герой.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus