USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Створення єдиної церкви: «Ганьба, якщо це – «гола» спроба набрати політичних балів», – Ігор Гузь

5 Травня 2018 17:22
Єдина помісна церква в Україні - це одне із найважливіших фундаментальних питань розвитку української нації в цілому. На цьому наголосив народний депутат Ігор Гузь в ефірі телеканалу «Аверс» у програмі «Запитай у депутата», інформують у прес-службі народного депутата.

«Я підтримую об'єднання української православної церкви і надання автокефалії Київському Патріархату з центром у Києві. Яка буде ієрархічно підпорядковуватися Константинополю, і, яка не буде мати зв’язку напряму з Москвою. Як на мене, це дуже принципове, для української держави, питання», - зауважив він.

На запитання ведучої щодо можливого піару Президента України Петра Порошенка на темі незалежної церкви, наголосив: «Якщо це - частково політичний піар, але з бажанням все-таки втілити це в реальність, то - нехай. Але якщо це «гола» спроба набрати політичних балів без кінцевого результату, тоді це - ганьба!».

Депутат акцентував, що об’єднувати прихожан Київського та Московського Патріархатів силоміць не варто.

«У моєму окрузі приблизне співвідношення прихожан Московського та Київського Патріархатів: 65 на 35 відсотків відповідно. Забирати храми, влаштовувати бійки - це не зовсім правильно. Це має вирішуватися демократично, і кожен, хто ходить до храму, сам має прийняти рішення», - пояснив він.

«Я сподіваюся, що Вселенський патріарх Варфоломій і Священний Синод почують українців, і все-таки, рішення про єдину помісну церкву буде прийнято», - зазначив Ігор Гузь.

ЧИТАТИ ЩЕ: СІМ КЛЮЧОВИХ ЗАПИТАНЬ ТА ВІДПОВІДЕЙ ПРО ТОМОС

Як відомо, 17 квітня Порошенко підписав звернення до Варфоломія з проханням надати автокефалію УПЦ. Президент просив Верховну Раду підтримати створення єдиної української православної церкви. Раніше, як цього вимагає процедура, із відповідним проханням до Патріарха вже звернулися ієрархи українських православних церков. 19 квітня Верховна Рада підтримала звернення президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні. Якщо патріарх погодиться, в Україні утворять помісну церкву.

Відео з ефіру
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Я Показати IP 5 Травня 2018 18:28
Все вже зробили - економіка процвітає, день ото дня зростає жирність масла, всі хами по роботах і ситі... Залишилось лиш одну церкву зробити - одне корито і тільки для одного пацріарха...
Лучанин Показати IP 7 Травня 2018 17:13
Цитата :"влаштовувати бійки - це не зовсім правильно." Дивне формулюваня. Мабуть треба "влаштовувати бійки - це зовсім не правильно."

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus