USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Створено перший SMS-вірус для мобільних

17 Квітня 2009 16:18
Фінська компанія F-Secure в своєму квартальному звіті про питання безпеки розповіла про виявлення першого, за твердженням її експертів, SMS – хробака, що заражає мобільні телефони. Про це 17 квітня повідомляють «Волинські Новини».
Sexy View, як і Facebook-вірус Koobface, – це «соціальний хробак», який використовує для свого поширення контактні дані в смартфоні користувача. Вірус розсилає користувачам з контактного списку SMS з пропозицією зайти і оцінити цікаві фотографії з посиланням на веб-сайт.
Адресат, який нічого не підозрює, (повідомлення поступає від знайомого) іде на пропонований сайт, де йому пропонується встановити специфічну програму для перегляду зображень.
Даючи згоду на установку, користувач поповнює список жертв шкідливої програми і надає власний список контактів в розпорядження небезпечного хробака, – пише ТСН. 
Вірус також відправляє відомості про всі заражені стільникові телефони своєму власникові, який може скористатися зібраною інформацією для розсилки SMS-спаму.
«Sexy View заслуговує пильної уваги з цілої низки причин, – вважає Мікко Хіппонен, глава дослідницького відділу F-Secure. «По-перше, раніше ми не стикалися з подібним способом поширення небезпечних програм. По-друге, це єдиний на сьогоднішній день мобільний хробак, здатний обійти механізми перевірки сигнатур, якими комплектуються всі нові моделі смартфонів
Нарешті, своєчасна розробка ефективного захисту забезпечить виробникам програмного забезпечення перевагу в боротьбі з мобільним спамом, який на даний момент є вельми серйозною проблемою в деяких країнах світу».
Нагадаємо, експерти ще минулого року попереджали, що в міру того, як біля стільникових телефонів стає більше комунікаційних та інших можливостей, що зближують їх з комп’ютерами, хакери зможуть все більше користуватися вразливістю їх операційних систем.
Так, насамперед вразливі «розумні» телефони – смартфони», які можуть підключатися до інтернету, працювати з електронною поштою і програмами зв’язку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 18 Квітня 2009 18:00
піпєц

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus