USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Створити «Опоблок» у 2014 регіоналам порадив Манафорт

1 Березня 2018 09:26
Після втечі екс-президента України Віктора Януковича, Пол Манафорт приїжджав до України ще принаймні 17 разів, де консультував «Партію регіонів», а згодом і «Опозиційний блок». Про це повідомляє Bloomberg.

За словами українських прокурорів, Манафорт здійснив 17 поїздок в Україну в 2014 та 2015 роках. При цьому ці поїздки відбувались пізніше, ніж зазначається в розслідуванні спецпрокурора США Робера Мюллера.

При цьому його робота в Україні принесла йому менше грошей, ніж приносила раніше, головним чином тому, що «основне джерело» коштів український президент Віктор Янукович вже на той момент втік до Росії. Частина людей стверджує, що Манафорт не отримав коштів за той період роботи, наприкінці 2015 року.

Манафорт повернувся в Україну через кілька місяців після «скидання» Януковича, а Росія анексувала Крим, та порадив «Партії регіонів» змінити назву на «Опозиційний блок», який би став «голосом росіян на сході».

Манафорт було виплачено близько 1 млн доларів за його роботу на парламентських виборах в жовтні 2014 року, повідомив Нестор Шуфрич, один з лідерів «Опоблоку».

Остання консультативна робота Манафорта в Україні закінчилась менш ніж за 6 місяців до того, як він почав працювати на Трампа: він провів не менше місяця в Україні, консультуючи «Опозиційний блок» перед місцевими виборами в 2015. При цьому він, як повідомляють джерела, отримав лише частину грошей за виконану роботу.

Манафорт днями відкинув звинувачення за новини обвинуваченнями, які проти нього висунув Мюллер. Суд над екс-радником Трампа розпочнеться 17 вересня.

Нагадаємо, Пол Манафорт очолював штаб Трампа до серпня 2016 року. Він написав заяву про відставку після того, як ЗМІ дізналися, що політтехнолог отримав 12,7 млн дол. від Партії регіонів з 2007 по 2012 рр. Проте Манафорт заперечив отримання 12,7 млн доларів із "чорної бухгалтерії" ПР.

Пізніше були виявлено, що Манафорт таємно працював на російського мільярдера Олега Дерипаску, просуваючи інтереси Володимира Путіна. Американець допомагав російському мільярдерові купити українську телекомунікаційну компанію.

Згідно зі новими обвинуваченнями, Манафорт разом із своїм колегою, Ріком Гейтсом, вивели більше 30 млн доларів через таємні оффшорні рахунки. Згідно з даними розслідування, вони маскували отримані від роботи в Україні кошти під «займи», та займались підробкою фінансових документів для отримання додаткових кредитів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 1 Березня 2018 11:07
І що далі? В Україні однопартійна система? Чи всі мають тільки бути прихильниками БПП чи Юльки? Чи може є закон про те, прихильником яких поглядів має бути людина?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus