USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

Сучасні світлофори задорогі для Луцька

6 Серпня 2010 14:24
Кількість світлофорних об’єктів у Луцьку достатня, однак є ряд ділянок, де нові світлофори були би не зайвими.

Про це розповів старший інспектор сектору моніторингу, юридичного забезпечення та зв’язків з громадськістю обласного управління Державтоінспекції Олександр Паламарчук.

«Нині в Луцьку працює 40 лампових світлофорів. В області загалом їх налічується 69. Поки такої кількості вистачає для безпеки руху водіїв та пішоходів. Але було би добре встановити ще кілька в тих місцях, де така потреба є», – стверджує даішник.

Сучасних світлофорів із енергозберігаючими світлодіодними випромінювачами в Луцьку поки немає, каже автоінспектор.

«Для того, аби облаштувати одне перехрестя такими світлофорами, треба витратити щонайменше 75 тисяч гривень залежно від типу світлофора. Але, зважаючи на фінансову скруту в державі, така розкіш для Луцька не по кишені», – каже він.

Крім того, в Луцьку близько п’яти світлофорів віднесені до «чорного списку». Бо вони часто виходять з ладу та потребують постійного втручання технічних працівників.

«ДТП на пішохідних переходах, облаштованих світлофорами, трапляються рідко. За півтора року в Луцьку даїшники зафіксували п’ять таких випадків без трагічних наслідків», - розповів Паламарчук.

До слова, 5 серпня відзначався Міжнародний день світлофора. Волинські даїшники про це свято знають, однак святкувати його потреби не бачать – надто відповідальна у них робота.

Довідково:

Перший світлофор у світі був винайдений Джеєм Найтом і встановлений в 1868 році у Лондоні біля будівлі парламенту. Управлявся він вручну, мав два семафорних крила, а у темний час доби підсвічувався газовим ліхтарем.

У 1910 році був розроблений і запатентований перший автоматичний світлофорний пристрій.

Попередник сучасних пристроїв був встановлений 5 серпня 1914 року в США у місті Клівленд. Він мав червоний і зелений сигнали, а при перемиканні видавав звуковий сигнал. Системою керував поліцейський, який сидів у скляній будці на перехресті.

Триколірний світлофор, з використанням жовтого ліхтаря, був встановлений у 1920 році у Детройті та Нью-Йорку.

В Україні перший світлофор встановили у 1936 році у Харкові. На сьогодні у нашій країні налічується майже 4,5 тисячі світлофорних об’єктів, за допомогою яких здійснюється регулювання дорожнього руху.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
дідо Показати IP 6 Серпня 2010 18:54
на перехрестку Шухевича та Перемоги немає світлофора....зате є на Грибоєдова-перемоги,який практично не потрібний, та КлимаСавури- Перемоги, який також мало потрібний.... перенести деякі світлофори треба і нема проблем...
Місцевий Показати IP 6 Серпня 2010 23:25
"В Луцьку близько п’яти світлофорів віднесені до «чорного списку»" - чорного списку для водіїв. Подвійний світлофор біля базарчика на Львівській ніколи нормально не працює. Замість того, щоб блимати тричі, він мигне на пів секунди один раз і відразу врубає червоний. Приходиться безперервно на нього дивитися, коли там проїжджаєш, а ще є люди, машини, зупинка... ВІН МЕНЕ ВЖЕ СТРАШЕННО ДРАТУЄ!!! І здогадайтеся хто ховається за зупинкою??? "На-ру-ша-єм..." Замість того, щоб світлофор лагодити, на ньому регулярно косять бабло.
Иа Показати IP 7 Серпня 2010 12:35
Зато светофор у варшавского просто п-ц. Бегут люди , как овцы, кто поставил на такую длительность сигнала, наверное, людоненавистники

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus