USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Суд над Корбаном: три судді, госпіталізація підсудного. ОНОВЛЕНО

2 Листопада 2015 20:55
Суд у Чернігові обирає запобіжний захід для затриманого лідера партії "Укроп" Геннадія Корбана. Екс-заступнику керівника Дніпропетровської облдержадміністрації інкримінують розкрадання грошей із ним же створеного Фонду оборони країни, а також викрадення людей та створення злочинного угруповання, йдеться в сюжеті ТСН.

Клопотання про затримання політика подавала чернігівська прокуратура, тож суд відбувається в Чернігові в Новозаводському районному суді. Адвокати заявили про відвід судді Олексія Подалюка, за підписом якого був виданий дозвіл на обшук у Корбана.

Потім юристи оскаржили і другого суддю Кузьменка, який прийшов розглядати справу на зміну Подалюку. Тепер рішення про запобіжний захід Корбану розглядає вже третій за ліком працівник Феміди з прізвищем Шипов. Адвокати кажуть, що він не може розглядати справу на тій підставі, що він не є слідчим суддею у цій справі.

Пізно ввечері Геннадію Корбану стало погано у залі суду. У зв'язку з цим адвокати викликали швидку допомогу.

Після перерви суд дозволив госпіталізувати лідера УКРОПу Геннадія Корбан, якому стало погано під час засідання. Крім того, суд відклав розгляд справи до ранку на 8:00.

Геннадій Корбан був затриманий в суботу, 31 жовтня. Зі слів адвоката політика В'ячеслава Кудінова, дії представників Генпрокуратури і СБУ щодо затримання Геннадія Корбана у нього вдома можна класифікувати як викрадення.



Нардеп Борис Філатов повідомив, що Корбана схопили бійці "Альфи", не висунувши жодних звинувачень. Слідом за арештом Корбана відбулися масові обшуки офісів УКРОПу, які представники цієї політсили назвали політичними репресіями проти них - як політичних опонентів.

СБУ і ГПУ в спільній заяві повідомили, що "вивчають причетність Корбана до керівництва організованою злочинною організацією". Нібито СБУ виявила розтрату грошей благодійного фонду, який збирав допомогу для бійців АТО. І це СБУ називає лише одним з епізодів звинувачення.

Пізніше, як стало відомо ТСН, постанову на обшук видав суддя районного суду Чернігова. Такий документ вручили одному з дніпропетровських підприємців, до якого нагрянули з обшуком. "Фонд оборони країни", за версією слідства, перевів 17 мільйонів фіктивним фірмам.

Як повідомив Філатов, те, що наразі відбувається, вже шокувало багатьох українських політиків.

ЧИТАТИ ЩЕ: «ВЧОРА НАРОДИВСЯ ЯНУКОВИЧ В КВАДРАТІ», - ІГОР ПАЛИЦЯ ПРО ДІЇ ПОРОШЕНКА

У цей час свою підтримку УКРОПу висловила не тільки громадськість, а й представники політичних сил демократичного табору, включаючи «Радикальну партію» Олега Ляшка, ВО «Батьківщину», НВР «Правий Сектор», партії «Сила людей» і «Самопоміч» і, як стало відомо, партія «Свобода».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
мер Показати IP 2 Листопада 2015 21:18
ну як відомо СБУ зараз це ЄДАПС а тіньовий керівник "Юраш Бандіт"
вк Показати IP 3 Листопада 2015 07:18
А де звіт від уряду про гроші, що здавали громадяни через sms?!!!! Де звіт на що витрачають гроші зі стягнення з зарплат, пенсій?! Тут нема чим занятися генпрокуратурі?!Цікавіше мати діло до приватних фондів/наголошую приватних/,ще і з протилежни політичних сил! Заграеться пеця!!!!!!! !
ВОНО Показати IP 3 Листопада 2015 09:35
і навіщо він такий хворий ще й в політику лізе? надіється на зцілення не інакше))) от Юга рак печінки вилікував депутатским кріслом, а Юля страшну хворобу спини з якою кращі німецькі фахівці не могли справитись

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus